Els 16 noms de la taula de diàleg: finalment, cada delegació tindrà 8 representants

La primera reunió serà aquest dimecres, a dos quarts de cinc de la tarda

Actualitzat

Finalment seran 16 els participants en la primera reunió de la primera taula de diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol. Aquest dilluns al vespre, La Moncloa ha afegit dos ministres més: José Luis Ábalos i María Jesús Montero, a la seva banda de la taula.

És la resposta a la Generalitat, que aquest dilluns al matí ha anunciat els seus vuit representants, dos més dels que formaven part inicialment de la delegació del govern espanyol.

Més enllà del president, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès -els únics que ja se sabien-, s'hi asseuran també els consellers de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch.

També hi haurà les diputades Elsa Artadi, de Junts per Catalunya, i Marta Vilalta, d'Esquerra Republicana, a més a més del també diputat republicà Josep Maria Jové i l'excap de gabinet dels presidents Puigdemont i Torra, Josep Rius.

 

 

La Moncloa va anunciar dijous els seus representants

Els representants del govern espanyol es coneixen des de dijous passat: a més de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, hi aniran la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo; el ministre de Sanitat, el socialista català Salvador Illa; Manuel Castells, ministre d'Universitats a proposta dels comuns, i Carolina Darias, ministra de Política Territorial.

 

Pedro Sánchez i Quim Torra
Pedro Sánchez i Quim Torra (Alberto Estevez / EFE)

 

Torra i Aragonès, només a les reunions clau

Els noms s'han sabut després que Pere Aragonès ha demanat aquest diumenge en una entrevista a "El Punt Avui" que la taula no s'eternitzi i sigui constructiva.

La composició de la delegació catalana l'han acordada el president Torra i el vicepresident Aragonès i s'ha fet pública en un comunicat que assegura que la taula hauria d'estar integrada "pel president Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras, el pres polític Jordi Sànchez i la secretària general d'ERC, Marta Rovira. Aquestes són les quatre persones que el govern de la Generalitat vol al capdavant de la negociació."

 

 

Tant Torra com Aragonès només assistiran a les reunions d'obertura de la taula i a aquelles en què "s'hagin de segellar acords concrets amb la part espanyola, si fos el cas".

Els altres sis representants assistiran a totes les reunions i seran la delegació permanent, que traslladarà les negociacions a Torra i Aragonès.

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim TorraPedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut