Tornen a reobrir el cas Helena Jubany per analitzar el disc dur del seu ordinador

Un jutjat de Sabadell ha deixat sense efecte la revocació de la primera reobertura dictada per l'Audiència de Barcelona

RedaccióActualitzat

Reoberta la investigació sobre la mort d'Helena Jubany, la jove de 27 anys que el 2001 va ser trobada morta a Sabadell.

La decisió, d'un jutge de Sabadell, arriba dos mesos i mig després que l'Audiència de Barcelona revoqués una primera reobertura en considerar irrellevants les noves proves presentades per la família de Jubany.

El magistrat ha deixat sense efecte la revocació que havia dictat l'Audiència i ha ordenat que s'analitzi el disc dur de l'ordinador de Jubany.

Originalment, el cas va quedar arxivat el 2005, en considerar-se que no hi havia proves concloents sobre les causes de la mort de Jubany. Un dels principals sospitosos, Santi Laiglesia, va quedar en llibertat; l'altra, Montserrat Careta, s'havia suïcidat a la presó. Laiglesia i Careta eren parella.

Jubany va ser trobada morta en el celobert d'un edifici de Sabadell després d'estar dos dies desapareguda. Primer es va pensar que s'havia suïcidat, però de seguida es va descobrir que l'havien drogada amb somnífers i llançada al buit des del terrat.

Careta, considerada sospitosa perquè vivia en l'edifici, va proclamar sempre la seva innocència.

Les noves proves aportades per la família de Jubany, a partir de la declaració de testimonis, demostrarien, segons l'advocat Benet Salellas, que Laiglesia també vivia en l'edifici, tot i haver-ho negat sempre.

Salellas va qualificar d'"incomprensible" la revocació de la reobertura i va denunciar que l'Audiència no havia tingut en compte les investigacions dutes a terme.

La família de Careta ha defensat sempre la seva innocència i també ha demanat la reobertura del cas

El cas Helena Jubany prescriu aquest 2021 per a les persones que no hagin estat mai investigades, i el 2025 per a les que sí que ho han estat, com Laiglesia. 

Per poder reobrir el cas, la família de Jubany va arribar a engegar una campanya de recollida de fons, que va ser un èxit.

Un dels factors que va recuperar l'interès pel cas va ser la sèrie "Crims" de TV3, que hi va dedicar dos capítols. 

ARXIVAT A:
JudicialPolicialHelena Jubany
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut