Montse Careta, acusada del cas, es va suïcidar a la presó
Montse Careta, acusada del cas, es va suïcidar a la presó

Cas Helena Jubany: La família de l'acusada que es va suïcidar també vol reobrir la causa

La família de la víctima va sol·licitar fa una setmana la reobertura del cas perquè ha aportat noves proves

Actualitzat
TEMA:
Policial

Segons ha informat en un comunicat, la família de Montse Careta espera que el jutjat número 2 de Sabadell reobri el cas de l'assassinat d'Helena Jubany, per poder demostrar la seva innocència i "fer justícia". La família de la víctima, assassinada fa 20 anys, va demanar fa una setmana que el jutge reobri el cas i va presentar nova documentació.

Montse Careta, acusada del crim de Jubany, es va suïcidar a la presó, però la família considera que cal una nova investigació "amb profunditat i amb els mitjans actuals", perquè aleshores es va fer una "instrucció insuficient".

 

Si el jutge decideix que hi ha indicis per reobrir el cas, la família de Careta es personarà com a acusació particular. Consideren que l'autor o els autors del crim de Jubany podrien estar relacionats en la inducció al suïcidi de Montse Careta i que actualment "segueixen fent la seva vida en plena llibertat".

La reobertura del cas ha de demostrar que Montse Careta va ser una víctima més del cas, segons la família, que assegura estar treballant-hi amb un equip multidisciplinar de juristes i criminòlegs.

 

Helena Jubany va ser assassinada fa 20 anys, quan en tenia 27
Helena Jubany va ser assassinada fa 20 anys, quan en tenia 27

 

Un cas ple d'incògnites

L'assassinat d'Helena Jubany, bibliotecària de Sentmenat, va ser a Sabadell la matinada del 2 de desembre del 2001. Tenia 27 anys i van trobar el seu cos en un celobert, després d'estar desapareguda dos dies. Es van detenir tres persones: Montse Careta, Santiago Laiglesia i Ana Echaguivel, però ningú ha estat mai jutjat pel cas, que va quedar arxivat el 2005.

 

Benet Salellas és l'avocat de la família Jubany
Benet Salellas és l'advocat de la família Jubany

 

 

L'any que ve el crim prescriurà per a les persones que mai hagin estat investigades. La família Jubany ha dut a terme una exitosa campanya per recaptar diners per afrontar les despeses de la reobertura del cas.

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Policial Violència masclista

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut