Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Qui la va matar i per què?

"Crims" narra el cas de la bibliotecària Helena Jubany

La bibliotecària Helena Jubany va ser trobada morta a Sabadell el desembre del 2001. Encara ara no s'ha pogut resoldre el seu assassinat. "Crims" hi ha dedicat un doble capítol

La bibliotecària Helena Jubany (Capítol 1)

El primer capítol del cas comença la matinada de l'1 al 2 de desembre del 2001, a Sabadell, amb una noia de 27 anys morta. És Helena Jubany i el seu cos apareix en un pati interior, nu i ple de cremades.

L'Helena era de Mataró, havia estudiat periodisme, però després d'una sèrie de pràctiques en diversos diaris i televisions, va trobar feina a la biblioteca de Sentmenat com a responsable de la secció de literatura infantil. Arran d'aquesta feina va anar a viure tota sola a Sabadell on, per ampliar el seu cercle social, es va fer sòcia de la Unió Excursionista de Sabadell.

A l'Helena la van trobar morta al pati interior d'un edifici del carrer Calvet d'Estrella de Sabadell, despullada i amb unes estranyes cremades repartides per diferents parts del cos. En un primer moment, la hipòtesi principal de la policia va ser el suïcidi, però ben aviat els investigadors van descobrir que l'havien drogada amb somnífers i que algú l'havia llençada des del terrat de l'edifici.

Descartat el suïcidi, una de les seves millors amigues explica a la policia havia rebut dos anònims misteriosos abans de morir. En un hi havia una referència a la Unió Excursionista de Sabadell. Els escrits van fer que la policia centrés les investigacions en els amics que l'Helena va fer a l'associació i sospités, sobretot, d'una de les seves amigues, Muntsa Careta, i de la seva parella, Santi Laiglesia. Però, tot i que Careta i Laiglesia eren personatges amb personalitats complicades, mai es va saber per què ho van fer ni si realment ho van fer ells.

La bibliotecària Helena Jubany (Capítol 2)

En el segon capítol del cas d'Helena Jubany, el jutge que instruïa el cas ordena la detenció de Muntsa Careta. La policia està convençuda que també hi ha prou motius per detenir la seva parella, Santi Laiglesia. És més, afirmen que probablement qui va matar la bibliotecària va ser ell i no pas ella.

Després de la detenció de la Muntsa, apareixen proves noves que acaben amb la detenció d'una altra sospitosa. Com la Muntsa, també és sòcia de la Unió Excursionista de Sabadell.

Tot i així, Muntsa Careta ingressa a la presó de Wad-Ras i comença a escriure un diari. Les seves cartes són el reflex d'un estat d'ànim molt fràgil. Careta es va suïcidar a la seva cel·la abans de ser jutjada. La família de la Muntsa, sobretot la seva germana Imma, fa tot el possible per treure-la i acaba enfrontant-se amb Santi Laiglesia. Passen els dies i encara ningú sap del cert qui va matar l'Helena Jubany ni per què. L'enfrontament entre la policia i el jutge instructor acaba en guerra.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut