Joan Jubany, el germà de la víctima, i Benet Salellas, l'advocat de la família d'Helena Jubany (Lluís Rugama)

Testimonis situen el sospitós de l'assassinat d'Helena Jubany a la finca on la van trobar

El jutge ha declinat traspassar la investigació als Mossos d'Esquadra, tal i com demanava la família de la víctima

Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Policial

Nous testimonis del cas Helena Jubany tornen a fer trontollar la coartada del sospitós del crim, Santi Laiglesia. Es tracta de l'administrador de finques de l'edifici on es va trobar el cadàver de Jubany i de la germana petita de la parella del sospitós. Tots dos asseguren que Laiglesia vivia al bloc de pisos on es va trobar el cos, contràriament al que ell afirma.

El jutge ha rebutjat traspassar el cas de la Policia Nacional als Mossos d'Esquadra, perquè considera que això s'hauria d'haver sol·licitat quan es va fer la reobertura de la investigació, l'estiu passat.

L'advocat de la família de la jove, que va ser assassinada el 2001, Benet Salellas, ha assegurat que s'ha acreditat que la Laiglesia vivia a la finca on es va trobar el cos.

Així ho ha dit aquest divendres, després de la declaració de tres testimonis -l'administrador de la finca, un veí i la germana de Montserrat Careta-- al jutjat de primera instància 2 de Sabadell, que porta el cas des que es va reobrir a l'estiu.

L'administrador de l'immoble ha assenyalat que "recordava perfectament una trucada de Careta per incloure Laiglesia en el contracte" de lloguer.

Salellas ha afegit que el nom de Montserrat Careta --l'única investigada, que es va suïcidar a la presó el 2002 i que mantenia una relació amb Laiglesia-- i el del sospitós figuraven a la bústia de la finca.

La germana petita de Careta també ha acreditat aquesta convivència conjunta i ha concretat que va ser durant l'estiu del 2001 que van comprar mobles i que Laiglesia havia assistit a àpats familiars amb ells.

El lletrat ha explicat que la germana ha relatat "un allunyament" de Careta mentre mantenia aquesta relació sentimental amb Laiglesia i que tenia un vincle de submissió amb la seva parella.


Investigació de la Policia Nacional

L'advocat també ha detallat que la Policia Nacional s'encarregarà de la investigació del cas i que s'ha creat un equip amb membres de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) que ha recollit documentació als jutjats: "Confiem que en les pròximes setmanes comenci a donar fruits".

També s'havia previst la compareixença de dues farmacèutiques, d'un establiment pròxim a l'edifici on van trobar el cos de Jubany per, segons la defensa, provar la compra dels fàrmacs amb els quals haurien matat la jove, però per qüestions relacionades amb la pandèmia de la Covid-19 no hi han pogut assistir.

Segons Salellas, l'altre testimoni ha estat un veí del mateix immoble que va dir en un programa televisiu que el sospitós residia a la finca, però aquest divendres ha assegurat que no recordava haver-lo situat vivint allà ni haver participat en el programa.
 

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut