La família de l'Helena Jubany en una roda de premsa al 2002

Recapten el doble del que demanaven per reobrir la causa Helena Jubany, morta el 2001

La família, juntament amb el grup impulsor del manifest sabadellenc, ha creat una campanya de mecenatge per poder pagar futures despeses judicials

Actualitzat

La família d'Helena Jubany, la bibliotecària de Sentmenat assassinada el 2001 a Sabadell, ha recaptat, gràcies a la solidaritat de la gent, el doble del que demanava per a la reobertura de la causa judicial.

En 24 hores, la campanya de recaptació de fons per reobrir el cas de l'Helena ja va superar el seu objectiu: 9.000 euros. Gairebé 800 persones han donat 20.815 euros.

Juntament amb el grup impulsor del manifest sabadellenc, demanaven els diners per cobrir les possibles despeses judicials, com ara el pagament de pèrits, que els puguin sorgir si es reobre el cas, com preveuen que passi. El lletrat Benet Salellas treballa per demanar-ho al jutjat.

L'entorn i la família de la jove bibliotecària Helena Jubany demanen que és faci justícia, abans que prescrigui el cas el 2025. Cares conegudes van demanar la reobertura del cas en un vídeo que es va penjar a les xarxes socials i a la pàgina web de la campanya de micromecenatge.

La campanya de recaptació de diners es va engegar després de l'èxit de la campanya simbòlica de recollida de signatures de suport per demanar justícia per a l'Helena i reobrir la causa, que va superar les 13.000 adhesions en pocs dies.

 

Que demana la família

Volen encarregar proves particulars en el cas que el jutjat no les encarregués d'ofici, com ja va fer abans que es decretés el sobreseïment de la causa el 2005.

La família, abans que es decretés el sobreseïment de la causa, havia demanat que se sotmetés a proves cal·ligràfiques cinc persones de l'entorn de la víctima i possibles sospitoses per comprovar si havien escrit els anònims que va rebre l'Helena dies abans de ser assassinada.

El jutjat només va fer proves a Montse Careta, que es va suïcidar a la presó, i Ana Echagibel, amiga de l'Helena. No se'n van fer a Santi Laiglesia, parella de Careta, ni a Xavi Jiménez i Jaume Sanllehí, del grup d'excursionistes de Sabadell al qual pertanyia l'Helena.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut