John Butler, granger jubilat viu en la tranquil·litat d'un poblet anglès de Derbyshire (John Butler web)

"Toca de peus a terra, escolta i mira": la veu d'un vell granger hipnotitza a YouTube

John Butler és un granger jubilat de 84 anys que amb les seves reflexions i la seva veu càlida i suau porta calma per sobreviure en un món incert, frenètic i accelerat

Judith Casaprima SaguésActualitzat

No cal buscar un guru oriental per trobar la pau espiritual i la calma mental a través de la meditació. Un granger anglès de 84 anys, John Butler, des del seu poble de Bakewell, a Derbyshire, ha ajudat persones arreu del món a fer front a les angoixes i a calmar la ment, a través de YouTube. Com? Amb els seus pensaments i la seva veu calmosa i suau.

"Mai no havia sentit parlar de YouTube. No sabia què era internet."

Ho diu amb un somriure murri gairebé, tímid. Aquest vell granger s'ha convertit inesperadament en una estrella a YouTube. Arran d'una entrevista que li van fer el 2016 al canal Conscious TV, es va fer popular entre la comunitat ASMR --resposta sensorial del meriadià autònom--, que estudien les sensacions que es tenen quan sentim sorolls suaus o xiuxiueigs.

La veu de Butler dona una pau hipnòtica a qui la sent i les seves reflexions filosòfiques sobre la vida conviden a la calma. John no segueix cap ensenyament particular, sinó que parla de la seva pròpia experiència, utilitzant exemples de la natura i del simple sentit comú .

"Soc un vell tranquil d'hàbits rutinaris que puja i baixa pel turó fins a l'església cada dia, i s'asseu en un banc quan fa bon temps. No parlo gaire. Les aventures són a dins."

A primera vista, John Butler no impressiona gaire, amb la seva bicicleta, generalment sol, tranquil i afable. Però darrere la barba blanca amaga una vida intensa. A la dècada de 1970, va ser un dels primers agricultors ecològics de la Gran Bretanya.

A més de l'agricultura i la meditació, John ha viscut una vida extraordinàriament interessant, amb alts i baixos emocionals, que el van portar a descobrir per ell mateix una manera particular de meditar que li va donar la pau interior que necessitava.

 


Havia passat llargs períodes al Perú, a Àfrica i als Estats Units, a més de diversos anys a Rússia, fins que va tornar a la Gran Bretanya, a la terra, a l'agricultura.

També ha explicat les seves aventures en 10 llibres. El primer, publicat el 2008, va ser "Wonders of Spiritual Unfoldment" ("Meravelles del desenvolpment espiritual") i, l'últim, aquest mateix any, "Inicis místics", en què explica com aplicava l'atenció plena, o mindfullness, quan encara ningú en parlava, fa més de 30 anys, i ell feia de cuiner al Roy's Cafe de la ruta 66 al desert de Mohave, a Califòrnia.


Fenomen a YouTube

Poc després de l'entrevista del 2016, que té més de 2,5 milions de visualitzacions, el comunicador i emprenedor Phil Shankland va descobrir alguns dels seus llibres en un mercat benèfic i el va anar a trobar. Butler tenia 79 anys, i no n'estava gaire convençut, però amb Shankland va enregistrar alguns vídeos.

El que després s'ha convertit en el seu canal de YouTube "Spitiual Unfoldment", que ara té prop de 150.000 suscriptors i més de 13 milions de visualitzacions. A més, se'l pot seguit per Facebook, Instagram amb la comunitat ASMR i fa poc a Spotify.

Durant la pandèmia, les seves reflexions, la seva manera de meditar i la seva veu han estat un bàlsam per a moltes persones arreu del món. "Crec que els vídeos de John aporten tanta llibertat en un moment en què ens sentim tan físicament restringits", explica una seguidora britànica, Jasmine Butcher, en un reportatge de la BBC.

John va ser educat en el cristianisme però practicant la meditació i l'atenció plena ha trobat el lligam entre aquella religió i la vida real. "El Senyor és amb nosaltres, comença a viure a la vida real."

"Toca de peus a terra: escolta i mira."

Diu: "No fa falta res més per fer descansar la ment, en silenci, i fa que s'expandeixi la quietud, la pau, amplitud, llibertat i un sentit permanent de la presència espiritual."

Li agrada el nom de "Mr Nothing", (senyor no res) com suggereix als seus seguidors: "la realització no és un èxit personal; sol venir en moments de meditació profunda o de tranquil·litat quan la ment no té jo personal..."

Tres consells resumeixen la seva filosofia de la vida: presteu atenció al que esteu fent, no jutgeu i intenteu ser pacients: hem de suportar el que no podem canviar.

ARXIVAT A:
Viral Xarxes socials Salut
Anar al contingut