"Tinc molta por": Hind Rajab, la nena que va demanar cent cops que la rescatessin a Gaza

No han pogut recuperar el seu cos i els d'altres familiars fins 12 dies després que van morir quan miraven de fugir de la ciutat de Gaza

Redacció/AgènciesActualitzat

Durant més de tres hores, Hind Rajab, una nena gaziana de 6 anys, va ser al telèfon, parlant amb personal de la Mitja Lluna Roja palestina. 

"Veniu a buscar-me. Tinc molta por. Si us plau, veniu", implorava des de l'interior d'un cotxe, tota sola, envoltada de familiars morts a causa de l'ofensiva israeliana a la ciutat de Gaza, de la qual miraven de fugir.

En el vehicle també hi viatjaven un matrimoni, oncles de Hind, i els seus cinc fills. Haurien ensopegat amb un tanc israelià que va obrir foc d'artilleria.

Van morir tots a l'acte, excepte Rajab i una cosina, Layan Hadama, de 15 anys, que va ser la primera a trucar als serveis d'emergència. 

L'adolescent va ser a temps d'explicar que era dins d'un cotxe, molt a prop d'un tanc israelià, abans que se sentís un so fort i crits i es tallés la comunicació.

El cotxe on Hind Rajab viatjava amb familiars l'han trobat fet ferralla (Palestine Red Crescent Society)

Quan la Mitja Lluna Roja va trucar a aquell número ja va respondre Hind. "Tenia por, ens pregava que anéssim a buscar-la, que per favor anéssim a buscar-la. Potser ho va dir unes cent vegades en les tres hores que vam parlar", ha explicat a l'agència EFE Nebal Farkash, portaveu de la Mitja Lluna Roja.

"Durant més de tres hores, la nena va suplicar desesperadament als nostres equips que anessin a salvar-la dels tancs [israelians] que l'envoltaven, suportant els trets i l'horror d'estar sola, atrapada entre els cadàvers dels seus éssers estimats, assassinats per les forces israelians davant dels seus propis ulls", han descrit fonts de l'organització humanitària.

Hind també va poder parlar amb un avi, Baha Hamada, que ha explicat que la nena "tenia por, estava aterrida i tenia ferides a l'esquena, a les mans i als peus".

També que altres familiars no han pogut recuperar els cossos fins aquest dissabte, al cap de dotze dies, després que els tancs israelians han marxat de la zona. Entre aquests, un altre oncle de Hind, Sameeh Hamadeh, ha dit que el cotxe estava ple de forats de bala. 

L'ambulància que va anar a rescatar la Hind Rajab l'han trobada calcinada (Palestine Red Crescent Society)

També han trobat morts, a uns metres de distància, dins d'una ambulància, els dos integrants de la Mitja Lluna Roja que aquell mateix dia van acostar-se a rescatar la Hind. El vehicle ha estat trobat calcinat, tanmateix.

La Mitja Lluna Roja acusa l'exèrcit israelià d'"atacar deliberadament" els sanitaris "malgrat que la seva ambulància havia estat autoritzada a acudir al lloc dels fets per rescatar la petita Hind".

Les autoritats sanitàries de Hamas, que controla la Franja de Gaza, han emès un comunicat en què afirmen que "Hind Rajab ha estat assassinada per les forces d'ocupació [israelianes] amb tots els que eren amb ella dins d'un cotxe".


28.000 morts, 1,7 milions de desplaçats

El 7 d'octubre, data de l'atac de Hamas a Israel en què van morir gairebé 1.200 persones, a la Franja de Gaza hi vivien uns 2,3 milions de persones. 

Des d'aleshores, en quatre mesos n'han mort unes 28.000, més de l'1%, entre les quals 11.500 infants

Pel que fa als supervivents, Unicef explica que 1,7 milions de persones s'han convertit en desplaçats interns; són més de la meitat de la població gaziana i malviuen amb "les seves cases destruïdes", "les famílies destrossades" i mancats d'"aigua, aliments i medicaments". 

Unicef remarca també que la meitat d'aquests desplaçats són infants.

Hind Rajab ha mort als 6 anys quan la seva família mirava de fugir de la ciutat de Gaza (AFPTV/Cedida per la família)

Aquesta setmana, Israel ha descartat una nova proposta de Hamas per a un alto el foc de quatre mesos i mig i l'intercanvi de presoners que incloïa l'alliberament del centenar llarg de persones que continuen captives a Gaza.

Ben al contrari, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha promès la "victòria absoluta" sobre Hamas en "qüestió de mesos". 

Aquest divendres, de fet, les Forces de Defensa d'Israel han anunciat un pla per atacar Rafah, al sud de la Franja, on es refugien més d'un milió de gazians desplaçats després d'haver perdut la casa o haver fet cas a l'ordre d'evacuar el terç nord del territori.

ARXIVAT A:
IsraelGazaGuerra a Gaza
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut