Càrrega policial contra els veïns que han intentat evitar el desnonament
Càrrega policial contra els veïns que han intentat evitar el desnonament
Madrid

Tens desnonament de 4 famílies a Madrid reivindicat com a símbol de l'especulació

Uns 200 veïns s'enfronten a la policia davant l'immoble del carrer Argumosa, després que l'ONU demanés la paralització del desnonament

RedaccióActualitzat

A Madrid, la Policia ha detingut sis persones que intentaven impedir un polèmic desnonament de quatre famílies que hi havia en un edifici del carrer Argumosa, 11, al barri de Lavapiés. Uns 200 veïns i activistes s'han enfrontat a una trentena de policies antiavalots que s'hi havien desplegat per garantir la feina de la comitiva judicial, que, finalment, ha acabat fent l'operació.

El 2008, una empresa va comprar l'edifici sencer i va informar els veïns que no els renovaven els contractes de lloguer. Quatre famílies, entre les quals hi ha un nadó i una persona amb discapacitat, es resistien a marxar. Al·leguen que no tenen cap altre lloc per viure.

El Comitè de Drets Econòmics, Socials i Culturals de les Nacions Unides havia demanat paralitzar el desallotjament fins que els afectats trobessin una alternativa.

Els detinguts durant l'operació de desnonament al barri de Lavapiés

El govern de Carmena carrega contra l'especulació: "N'és un exemple més"

L'alcaldessa, Manuela Carmena, ha dit que espera que "siguin els últims desnonaments que hi ha d'aquestes característiques". Carmena veu "amb moltíssima tristesa" aquesta situació perquè "és important que les persones es mantinguin amb les seves cases al centre de Madrid". L'alcaldessa de la capital de l'Estat ha avançat que el 4 de març s'informarà de tots els programes d'habitatges que estan en marxa.

La primera tinent d'alcalde, Marta Higueras, ha assegurat que l'Ajuntament atendrà les persones que s'han quedat sense casa. Ha afirmat que el consistori "defensa els drets d'un habitatge digne" i ha carregat contra l'especulació de vivendes a Madrid, al·legant que el desallotjament d'aquest matí n'és "un exemple més", a part de ser "absolutament injust".

Els detinguts aquest divendres els acusen dels delictes de resistència i desobediència a l'autoritat i d'intentar impedir el desnonament.

ARXIVAT A:
PobresaDrets humansPolicialJudicial
Anar al contingut