Bicicletes del Bicing, aparcades a l'avinguda Lluís Companys (ACN)
Bicicletes del Bicing, aparcades a l'avinguda Lluís Companys (ACN)

Suspesa la vaga de Bicing a Barcelona per valorar la proposta de l'empresa

Els treballadors estaven convocats a una vaga indefinida a partir d'aquest dimarts per reclamar millores salarials i laborals

Actualitzat

Suspesa, però no desconvocada. El comitè d'empresa del Bicing atura la vaga indefinida que havia de començar aquest dimarts a Barcelona.

Segons el sindicat CGT, l'empresa ha fet una oferta que vol posar a votació en assemblea dels treballadors.

El comitè d'empresa, format per la CGT i COBAS, havia convocat els treballadors del servei de lloguer públic de bicicletes a una vaga indefinida per demanar millores laborals i salarials.

Les reivindicacions dels treballadors són de salaris per damunt de 1.000 euros, un únic conveni per a tota la plantilla i que l'empresa complementi fins al cent per cent del sou les baixes per accident laboral, hospitalització i intervenció quirúrgica.

L'empresa municipal que gestiona el Bicing és B:SM, però la prestació de serveis la fa des del gener una empresa externa que es diu UTE Pedalem Barcelona​ i que s'ocupa de la implantació, el manteniment i la gestió del servei. L'adjudicació és per a 10 anys i l'Ajuntament hi aporta uns 15 milions d'euros cada any.

B:SM havia anunciat que, en cas de vaga, no hi hauria serveis mínims perquè no es considera un servei públic bàsic.

 

 

ARXIVAT A:
Precarietat laboral
Anar al contingut