Vaga indefinida dels treballadors del Bicing a partir del 8 d'octubre
Bicicletes del nou Bicing en una nau de l'Hospitalet de Llobregat (ACN)
Barcelona

Vaga indefinida dels treballadors del Bicing a partir del 8 d'octubre

Els sindicats reclamen salaris dignes ja que, diuen, moltes categories són mileuristes

RedacccióActualitzat

Els treballadors del Bicing de Barcelona aniran a la vaga indefinida a partir de dimarts que ve. El servei funciona des de fa 12 anys i actualment té una plantilla de 150 empleats.

L'aturada l'han convocat els sindicats CGT i COBAS, amb el suport majoritari dels treballadors, per reivindicar millores salarials i condicions laborals dignes.

Des del gener d'aquest any la gestió d'aquest servei de bicicletes està en mans de l'empresa UTE Pedalem Barcelona. L'adjudicació és per 10 anys i l'Ajuntament els aporta uns 15 milions d'euros cada any.

 

Demanen millora de condicions salarials i socials

Demanen condicions socials dignes --asseguren que moltes categories són mileuristes--, un únic conveni per a tota la plantilla, que es pagui la totalitat del salari en cas de baixa per accident laboral, hospitalització i intervenció; fer indefinits els contractes de més de sis mesos i augmentar el plus de nocturnitat i caps de setmana.

 

CGT assegura que els treballadors "han donat un marge de nou mesos" a la nova empresa, l'UTE Pedalem Barcelona, per negociar, però "la negativa a acceptar reivindicacions bàsiques i importants ha fet impossible l'acord".

 

Els empleats també reclamen una organització de la feina "que respecti el codi de circulació" i el compliment de la llei de prevenció.

 

La protesta es farà visible cada dimarts amb concentracions a la plaça Sant Jaume a les 10.30 a partir del proper dimarts.

 

El sindicat també ha responsabilitzat l'Ajuntament de Barcelona

Acusen el consistori de "manca de diàleg" amb els treballadors de les empreses subcontractades i consideren que hauria d'establir licitacions que garanteixin "condicions dignes"

"Han de conèixer i parlar amb els treballadors abans de publicar les licitacions i no només amb les empreses".


La CGT ha apuntat que moltes de les reivindicacions s'arrosseguen des de la posada en marxa del servei, fa dotze anys, i ha dit que no s'han resolt amb els canvis d'empreses:

"Totes les empreses que han tingut la licitació anteriorment s'han endut ingents sumes de beneficis, deixant els treballadors en la mateixa situació de misèria."

ARXIVAT A:
MobilitatPrecarietat laboralTransport públic
Anar al contingut