El portaveu del Ministeri de Justícia suís, Folco Galli, durant l'entrevista amb la televisió RTS
El portaveu del Ministeri de Justícia suís, Folco Galli, durant l'entrevista amb la televisió RTS

Suïssa nega que Falciani pugui ser extradit a canvi de Gabriel i Rovira

Actualitzat

El govern suís descarta que l'extradició de l'activista anticorrupció Hervé Falciani, detingut aquest dimecres a Espanya, pugui convertir-se en un "intercanvi" amb dirigents sobiranistes catalanes com Marta Rovira o Anna Gabriel, que es troben a Suïssa.

En declaracions a la cadena de televisió pública RTS, el portaveu del Departament de Justícia suís, Folco Galli, ha insistit que "no hi ha cap marge per pensar en qualsevol intercanvi" perquè "si no es reuneixen les condicions, l'extradició no és possible".

"La cooperació judicial es regeix únicament pels tractats i les lleis i no hi ha cap marge per pensar en qualsevol intercanvi. Si es reuneixen les condicions per una extradició, els estats estan obligats a l'extradició de la persona buscada. Si no es reuneixen les condicions, l'extradició no és possible"

Galli ha reiterat que el govern suís no sap per què es va arrestar aquest dimecres l'exbanquer i activista quan se'l buscava "des del 2009". De fet, aquest dijous ha transcendit que Suïssa va cursar la petició per extradir Falciani el 3 de maig del 2017 i el govern espanyol no la va activar fins al 19 de març. Galli ha afegit que, en tot cas, la cooperació judicial "està regida només pels tractats i la llei".

"No sabem perquè el senyor Falciani va ser arrestat ahir. Simplement repetim que el senyor Falciani era buscat a l'estranger des del 2009"

El portaveu del Ministeri de Justícia suís sí que ha subratllat que, en cas que es reuneixin les condicions per a una extradició, "els estats han d'extradir".

 

ARXIVAT A:
Procés catalàFrau fiscalMarta Rovira
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut