Un camió ha envestit un control situat en el quilòmetre 20 de l'AP-4 (Europa Press/Francisco J. Olmo)
Los Palacios

Sis morts, dos d'ells guàrdies civils, després que un camió hagi envestit un control a Sevilla

El conductor ha estat detingut i, segons les primeres informacions de la Guàrdia Civil, el sinistre no hauria tingut intencionalitat

RedaccióActualitzat

Sis persones han mort, entre elles dos agents de la Guàrdia Civil, després que un camió s'hagi saltat un control policial a l'autopista AP-4, a la població sevillana de Los Palacios.

El sinistre, que també ha provocat almenys tres persones ferides greus, ha passat cap a les 4.40 d'aquest dimarts.

Segons ha informat el cos policial, tot plegat ha passat quan un camió ha envestit un control situat en el quilòmetre 20 de l'AP-4.

El conductor, de 59 anys, que ha estat detingut, ha resultat il·lès. Se li han fet proves d'alcohol i drogues amb resultat negatiu.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número u d'Utrera ha ordenat, a petició de la Fiscalia, l'ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança del conductor del camió que ha provocat l'accident.

D'entrada, se li atribueixen sis presumptes delictes d'homicidi per imprudència i tres delictes de lesions greus per imprudència. El detingut no tenia antecedents.


Apunten a causes "accidentals"

S'estan investigant les causes de l'accident, que semblen en principi "accidentals", segons la primera informació facilitada per la Guàrdia Civil.

La policia treballa amb la hipòtesi que la somnolència del conductor del camió estaria darrere de l'atropellament. L'acusen d'homicidis per imprudència.

En rebre senyals, el camioner hauria maniobrat "bruscament" i s'ha desviat cap al voral. En aquest punt hauria envestit els tres primers vehicles de la policia i almenys dos vehicles civils més que es trobaven al dispositiu.

El camió transportava tomàquets i feia el trajecte des d'Algesires, a Cadis, a la localitat de Guarromán, a Jaén.


Un control contra el narcotràfic

Els dos agents morts eren membres del Grup d'Acció Ràpida (GAR) de la Guàrdia Civil. Participaven en un control contra el narcotràfic conformat per 17 efectius.

Això suposa "més del doble" del mínim de vuit que marca el protocol per a aquesta mena de dispositius.

Arran de l'accident hi ha hagut nombroses reaccions d'autoritats i representants institucionals, amb condolences del president del govern espanyol, Pedro Sánchez; i del president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno.

ARXIVAT A:
Guàrdia CivilSeguretat
Anar al contingut