Sis denúncies per les càrregues de l'1-O s'arxivaran si no s'identifiquen els agents

Fins ara, els jutjats ja han arxivat quatre peces de denúncies per lesions a Barcelona l'1 d'octubre

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona i un grup d'experts en Dret busquen més imatges de les càrregues policials de l'1 d'octubre que permetin identificar els agents implicats. Els jutjats ja han arxivat quatre peces per aquest motiu i, segons ha pogut saber TV3, sis més es podrien desestimar la setmana que ve.

La setmana passada, un jutjat de Manresa ja va desestimar les denúncies presentades per les càrregues policials de l'1-O. Aquest fet ha posat en alerta altres col·lectius que també han denunciat. La manca d'imatges per identificar els agents que van propinar els cops fa que la causa tingui menys possibilitats de prosperar.

 

Interactiu relacionat: Memòria audiovisual de l'1-O

 

Les imatges que hi ha dels agents de la policia no permeten veure el número que els identifica, tal com adverteix el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona Jaume Asens:

"Els jutges ens diuen: 'D'acord, aquí s'ha comès un delicte, però jo no sé qui l'ha comès.' Aleshores, per intentar impedir aquesta situació d'impunitat i per evitar que es tanqui en fals i que els fets quedin impunes, hem de fer el màxim esforç per identificar aquests autors."

Les proves que es busquen són fotos o gravacions, especialment de les càrregues policials als col·legis Mare Nostrum, Joan Boscà, Joan Fuster, Estel, Projecte i Escola Pia. Són sis peces que es podrien arxivar la setmana que ve si no s'aporten més imatges, tal com alerta l'advocat Xavier Muñoz:

"Si no tenim imatges que sustentin la versió d'alguns dels denunciants és molt més difícil que puguem determinar la responsabilitat concreta i individual dels agents que hagin pogut cometre aquests delictes."

En total, a Barcelona, 275 persones han presentat denúncies per lesions. I les imatges ja han permès identificar 60 agents de la policia.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut