El poliesportiu L'Olivera de Sant Boi de Llobregat, convertit en punt de vacunació a (ACN/Miquel Codolar)
El poliesportiu L'Olivera de Sant Boi de Llobregat, convertit en punt de vacunació a (ACN/Miquel Codolar)

Si tens entre 60 i 65 anys ja pots demanar hora per vacunar-te sense que et cridin

Després de nou dies aturada, s'ha reprès la vacunació amb AstraZeneca i s'han format cues als punts de vacunació

Actualitzat

El nou topall d'edat per administrar la vacuna d'AstraZeneca ha permès el Departament de Salut començar a enviar 320.000 missatges a persones d'entre 60 i 65 anys considerats de risc. Però tothom que estigui en aquesta franja d'edat pot demanar cita prèvia, sense esperar que et cridin, a través de la web vacunacovidsalut.cat

Aquest dimecres la web va quedar desbordada. En molts casos, el més habitual ja és que no hi hagi hores vacants. En la jornada d'ahir es van punxar 14.000 persones i s'han programat 86.000 vacunacions fins a la setmana que ve.

Els avisos de vacunació s'actualitzaran setmanalment, en funció de les dosis disponibles. 

 

Cues a molts centres de vacunació

Justament aquest dimecres, després de nou dies d'aturada per descartar cap relació amb diversos casos de trombosi, s'ha reprès la vacunació amb AstraZeneca. S'està administrant a personal considerat essencial i població en general, tenint en compte aquest nou topall de fins a 65 anys.

Catalunya és una de les autonomies que més van pressionar per aconseguir l'ampliació del topall d'edat i la Generalitat assegura que continuaran pressionant perquè s'elimini i es pugui administrar a tothom.

El Departament de Salut assegura que té a punt un dispositiu que permetrà vacunar fins a 500.000 persones cada setmana. Per fer-ho, s'han destinat espais com pavellons esportius o universitats que permetran vacunar de forma més massiva quan vagin arribant les noves dosis.

Un dels punts de vacunació que ja estan en marxa és el poliesportiu de L'Olivera de Sant Boi de Llobregat, on s'ha registrat una llarga cua durant el matí de persones que formen part d'aquest grup d'edat i també de col·lectius essencials de segona línia.

"Hem tingut molt bona rebuda des de primera hora del matí. Estem tenint un degoteig continu", destaca Marta Rafael, una de les coordinadores d'aquest punt, on han convocat 365 persones aquest dimecres.

Un veí de Sant Boi rep la vacuna al poliesportiu de L'Olivera (ACN/Laura Fíguls)
Un veí de Sant Boi rep la vacuna al poliesportiu de L'Olivera (ACN/Laura Fíguls)

El pavelló de Lleida, que a l'estiu ja es va habilitar com a hospital, també s'ha convertit ara en un centre de vacunació. De fet, serà un dels 6 grans centres que hi haurà a tot el país, com la Fira de Barcelona o el Palau Firal de Girona. També a Lleida s'han registrat cues.

L'episodi de les trombosis amb AstraZeneca deixava en l'aire si quedaria tocada la confiança en aquesta vacuna, però la majoria de persones que han rebut la dosi no tenien dubtes. La Nieves, amb 62 anys, s'ha vacunat a Sant Boi: "Al principi era una mica reticent, però ara em sento alliberada. Tant de temps amb por de sortir al carrer..."

 

ARXIVAT A:
VacunesCovid-19Coronavirus
Anar al contingut