Congrés dels Diputats
Congrés dels Diputats

"Si no curres, no cobres", campanya perquè els diputats renunciïn a la indemnització

Els promotors argumenten que aquesta legislatura ha estat molt curta i que hi hauran hagut 4 eleccions legislatives en 4 anys

Actualitzat

Demanen als diputats i senadors que renunciïn a la indemnització econòmica que se'ls abona després de la dissolució de les Corts.

"Si no curres, no cobres", aquest és el lema de la campanya llançada per internet a través de Change.org que denuncia l'escassa activitat parlamentària d'aquesta legislatura.

Més de 400.000 persones ja l'han secundat aquests dijous a la tarda. L'objectiu és arribar a 500.000.

El Congrés i el Senat es dissoldran aquests dimarts, dia 24, per la convocatòria d'eleccions el 10 de novembre.

Els parlamentaris que no formin part de la Diputació Permanent de cada cambra deixaran de rebre el seu sou mensual, però tindran dret a l'anomenada "indemnització de transició" que s'ha de demanar expressament i és incompatible amb qualsevol altre ingrés.

Es tracta d'una indemnització per compensar l'eventual falta d'ingressos entre la dissolució de les cambres i el dia de les eleccions. S'abona en un sol pagament i tributa a Hisenda.


Fins a 4.500 euros

La quantitat depèn del temps que s'estan sense percebre altres ingressos fins a un màxim de 46 dies que dura el període entre legislatures.

Es calcula proporcionalment en funció del sou base – 2.972,94 € - més els complements que poguessin rebre en funció de les seves responsabilitat a les cambres. El màxim a què pot arribar la indemnització és de 4.500 €.

En el Congrés, aquesta indemnització pot ser sol·licitada per 213 diputats, ja que els 137 restants seguiran cobrant el seu sou com a membres titulars o suplents de la Diputació Permanent.

 

 

La campanya de Change.org vol que els diputats renunciïn a aquesta indemnització.

Consideren que estaran dos mesos sense cobrar després d'una breu legislatura de menys de cinc mesos, dos dels quals d'estiu, i tenint en compte que en quatre anys hi hauran hagut quatre eleccions legislatives.
 

Al març, quan es van dissoldre les corts després de la convocatòria del 28-A, 216 diputats van demanar i cobrar la indemnització i només cinc van renunciar a rebre-la. Al Senat ho van fer, 9 dels 194 senadors que hi tenien dret.

"Està a les teves mans que això es torni a repetir."

D'aquesta manera, el promotors de la campanya "Si no curres, no cobres", demanen als ciutadans que se sumin a la proposta.

ARXIVAT A:
EleccionsInvestiduraEleccions generals 2019-10N
Anar al contingut