Una imatge publicitària de les calces Lorals

Sexe oral segur: calces de làtex amb gust de vainilla que protegeixen de malalties

Ja són una realitat als Estats Units, on l'agència reguladora ha certificat que aquesta peça de roba protegeix contra les infeccions

Irene Vaqué ReigActualitzat

Els preservatius, tant el masculí com el femení, i les barreres bucals són els mètodes utilitzats fins ara per protegir-se de les malalties de transmissió sexual, com la sida, l'herpes genital o les clamídies. 

Ara, però, als Estats Units ja és una realitat un altre sistema que pretén fer més atractiva la prevenció davant d'aquestes infeccions. Es tracta d'unes calces

Són d'un sol ús, estan fetes de làtex, tenen gust de vainilla, són molt elàstiques i estan pensades per protegir-se durant la pràctica del sexe oral, tant si és a la vagina com a l'anus. 

La Food and Drug Administration, l'autoritat reguladora dels Estats Units en la matèria, ha avalat que es vengui aquesta peça com una forma més de protegir-se contra les malalties de transmissió en el sexe oral. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lorals (@mylorals)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lorals (@mylorals)

 

Una protecció més eròtica

Les calces en qüestió es diuen Lorals i es venen com una alternativa més eròtica que les altres barreres existents.

"Pensem que els sistemes de protecció contra les malalties de transmissió sexual haurien de ser sexis, portables i que se't posin superbé", afirmen a la pàgina web, on destaquen que es porten "com la teva llenceria o calces preferides" per poder tenir "sexe més segur". 

Asseguren que són com una segona pell per al tacte, que cobreix en tot moment la vulva i l'anus, i que no es perd sensibilitat perquè el làtex "proporciona estimulació addicional" que compensa la pèrdua del contacte directe, encara que el material és tan fi com el d'un preservatiu. 

També deixen clar que no és un sistema que serveixi per a la prevenció de l'embaràs. 

En aquests moments, el producte només està a la venda als Estats Units. I, que sapiguem, no s'ha autoritzat cap producte semblant a Europa. 

Per a la psicòloga, sexòloga i terapeuta de parella Elena Crespi, aquesta peça pot tenir encara més utilitats: 

"M'agrada la idea d'incorporar aquesta barrera bucal de manera eròtica, entenent que, malgrat això, hi ha plaer, i pot servir també per quan es té la menstruació i es vol practicar sexe oral i no vols tocar o llepar sang", comenta al 324.cat. 

Una altra peça pensada per a la protecció en cas de sexe oral és el Vulvarnés, un arnés on es pot encaixar la barrera. En aquest vídeo, en col·loquen un fet amb un tros de preservatiu: 


L'avantatge d'aquest sistema, com amb les calces, és que permet tenir les mans lliures.
 

El sexe oral no està exempt de riscos

En qualsevol cas, Crespi remarca que cal mantenir la protecció també en el sexe oral. "Sempre ens preocupem molt pel tema anticonceptiu, però ho fem poc per les infeccions de transmissió sexual. I ho hem de tenir en compte".

Hi ha riscos com el contagi d'herpes o berrugues. "És superimportant protegir-se amb làtex o silicona", en referència al material per a persones al·lèrgiques al primer component. 

Sovint, les malalties de transmissió sexual passen desapercebudes. Al Canal Salut de la Generalitat s'expliquen les principals malalties que hi ha i els símptomes que tenen. En cas de dubte, sempre cal consultar els serveis mèdics. 

 

ARXIVAT A:
SalutEstats Units
Anar al contingut