Madrid

Set grups parlamentaris anuncien que vetaran les iniciatives del PP cada cop que intenti interferir en la investigació de l'11-M

Set partits del Congrés han acusat els populars d'utilitzar les institucions per mantenir teories conspiratòries sobre l'11-M. Tanmateix, han anunciat el seu compromís de no tornar-ho a debatre amb el PP, quan intenti interferir en la investigació policial i judicial una altra vegada a la cambra baixa. Els set grups parlamentaris han fet una compareixença conjunta per explicar la seva posició just l'endemà que el Congrés va rebutjar en votació una moció del PP que qüestionava les investigacions sobre els atemptats a Madrid i acusava el govern de fer informes falsos i ocultar proves.

Actualitzat

PSOE, CiU, ERC, PNB, IU-ICV, CC-NC i el Grup Mixt han anunciat al Congrés el seu compromís de no tornar a debatre amb el PP cada vegada que intenti interferir la investigació policial i judicial dels atemptats de l'11-M. Un compromís que ja va començar aquest dijous quan els populars van presentar una moció que demanava que s'aclarissin els atemptats de l'11 de març. El grup socialista i la resta de grups van donar suport als jutges i la policia davant dels dubtes que els populars diuen que hi ha sobre l'11-M i van votar en contra de la moció, que va quedar rebutjada per 175 vots en contra i 135 a favor.

L'endemà d'aquesta votació, els set grups parlamentaris han comparegut conjuntament per explicar a quina decisió han arribat i han anunciat que actuaran sempre així cada cop que el PP intenti instrumentalitzar el Congrés per "manipular" i "interferir" en la investigació que duen a terme tant les Forces de Seguretat com el Poder Judicial.

El portaveu socialista, Diego López Garrido, ha dit que es tracta d'una mesura perquè el PP abandoni el que ha titllat de "política desgavellada" per donar credibilitat a "presumptes terroristes" així com d'"insult a les víctimes de l'11-M". En aquest sentit, ha dit que no permetran més debats sobre els atemptats a Madrid que interfereixin en la investigació. Per la seva banda, el coordinador general d'IU-ICV, Gaspar Llamazares, ha advertit el PP que "tornaran a parar els peus a la política tòxica de contaminació del Parlament".

Jordi Jané, de CiU, també ha reclamat als populars respecte a les institucions, a les víctimes i a la societat i ha manifestat que el Parlament no ha de ser "una caixa de ressonància de teories conspiratives d'un procés judicial obert" com tampoc ha d'oferir un espectacle mediàtic. El republicà Joan Puig ha dit que el problema d'origen rau en el fet que el PP no accepta la realitat i ara intenta "instrumentalitzar al Parlament per manipular la veritat".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut