Àngels Margarit (Rafael Vargas)

Set cites per a set dies: l'agenda cultural que ens proposa Àngels Margarit

Hem obert l'agenda d'Àngels Margarit, directora del Mercat de les Flors de Barcelona

Actualitzat

Àngels Margarit és tota una referència cultural a Barcelona i Catalunya. Ballarina i corèografa durant tres dècades de la companyia Mudances -mai no he oblidat el seu solo "Corol·la", ni la seva personalitat en escena- exerceix, des de 2016, com a directora del Mercat de les Flors, la casa de la dansa a Barcelona. El seu mandat actual al capdavant d'aquest equipament públic acaba a principis de 2025.

Escoltant-la parlar t'adones que ho fa algú acostumat a moure's. Quan parla, el seu cos també balla. El discurs d'Àngels Margarit defensa el moviment tothora i per a tothom i, si l'escoltes, t'acaba convencent. El lema de la programació d'aquesta temporada al Mercat és tota una declaració d'intencions: "Qui balla, muta". Feu-li cas, si us plau.

Margarit ha passat un Nadal feliç veient ple el teatre que dirigeix. Havia concentrat tots aquests dies fins a tres propostes dirigides al públic jove i adolescent. I la jugada li ha sortit bé. El "Firmamento" de La Veronal -la companyia que ho rebenta a tot arreu- i el "Plancton" de la corèografa Anna Rubirola han esgotat entrades. Dissabte i diumenge encara teniu temps de veure "Tempo" de Toni Mira, un altre històric de la dansa contemporània catalana, encara en plena forma. Els seus ballarins encomanen les ganes de ballar. No us el perdeu!

La situació del Mercat de les Flors, a la plaça Margarida Xirgu de Barcelona, és privilegiada (i, per cert, som fans del seu bar!). Com a bona veïna de l'Institut del Teatre i del Lliure, la primera cita d'Àngels Margarit mira a la casa que té al davant. A l'última cita, però, i ja li permetem, escombra cap a casa.

Aquestes són les set cites d'Àngels Margarit:


Divendres, 12: cicle Katharsis, Teatre Lliure

Katharsis és el nom d'un cicle escènic del Lliure per poder veure formats escènics radicals. Dos espectacles a l'agenda: "Boudior" de Steven Cohen, un artista singular sud-africà que cal conèixer i "Abans que caigui la nit", de Gaston Core, coreògraf i ex director de la desapareguda Sala Hiroshima: una proposta que rapeja i balla l'"Odissea", d'Homer. Ganes de veure-la.


Dissabte, 13: "Tàpies, l'empremta del zen", Fundació Tàpies

Tàpies sempre et fa pensar. En aquesta exposició, una selecció d'obres seves expliquen l'aproximació que va tenir a l'art japonès: una manera de mirar el món i una manera diferent d'aproximar-se a l'artista català.

(ACN/Eli Don)


Diumenge, 14: "Elogi de l'asil", Fernand Deligny, Barcelona

La Virreina Centre de la Imatge de Barcelona presenta tres propostes magnífiques que encara no he vist. Aquest diumenge dia 14 faré "Elogi de l'asil" de Fernand Deligny, un mestre i educador especialment per a  joves inadaptats, nens autistes i persones especials.

Deligny ha estat per a mi un referent des que el vaig conèixer el seu treball en una exposició al MACBA el 2009 i ara vull visitar aquesta exposició. El seu treball sempre és una recerca viva a través de l'escriptura i la imatge.


Dilluns, 15: Hivernacle de la Ciutadella, Barcelona

Ganes de poder tornar a l'Hivernacle del Parc de la Ciutadella, feliçment restaurat després d'una quinzena d'anys tancat.


Dimarts, 16: "Palestina, ocupació i resistència", Salah Jamal

Amb la guerra incessant, un llibre del metge i historiador barceloní d'origen palestí, Salah Jamal, un manual pràctic que ens ajuda a situar el moment actual. El llibre acaba a principis dels 2000, però és molt útil per situar gairebé cent anys de resistència d'una cultura i un poble.


Dimecres, 17: "El mestre que va prometre el mar", al cine

Una pel·lícula bonica i una història que hem de conèixer. Amb Enric Auquer en el paper protagonista, explica una història que no s'hauria de repetir.


Dijous, 18: "La Leona", Mercat de les Flors

"La Leona" és primera peça d'una trilogia d'Olga Pericet inspirada en el primer prototip de la guitarra clàssica d'Antonio Torres. Un diàleg entre l'instrument i l'animal, passant pels "palos" del flamenc, amb una de les grans ballarines i coreògrafes del flamenc contemporani. Només dues funcions: la lleona també rugirà divendres, dia 19.

ARXIVAT A:
CulturaLiteraturaCinemaTeatreMúsicaArt
Anar al contingut