Un agent de la Guàrdia Urbana de Badalona
Un agent de la Guàrdia Urbana de Badalona (ACN/Albert Segura)

Set anys de presó per arrencar un dit d'una mossegada en una agressió racista a Badalona

El condemnat va clavar cops de puny i va insultar la víctima, un home d'origen marroquí, i va pegar al seu fill, menor d'edat

Un home ha estat condemnat a 7 anys i 4 mesos de presó per dos delictes de lesions per motius racistes. Els fets van passar el 13 de febrer del 2021 a Badalona, quan el condemnat es va creuar pel carrer amb un home de 56 anys d'origen marroquí acompanyat del seu fill, un menor de 15 anys.

L'agressor no els coneixia de res, però els va començar a insultar amb frases com "ves-te'n al teu país" o "moro de merda" i va donar cops de puny a la víctima, a qui també va arrencar un tros de dit de la mà amb una mossegada. A més a més, també va pegar al fill i a continuació va fugir fins que va ser retingut pel pare agredit i detingut per agents de la Guàrdia Urbana.

Segons recull la sentència de l'Audiència de Barcelona, el condemnen a cinc anys de presó pel primer delicte de lesions i a dos anys i quatre mesos de presó pel segon. Els jutges assenyalen com a agreujants la motivació racista dels fets i la reincidència, ja que ja havia estat condemnat anteriorment per dos delictes de lesions.

A més, el tribunal imposa una indemnització de més de 12.000 euros per a una víctima i més de 5.000 euros per a l'altra per les lesions, els danys i les seqüeles causades. La sala també ha acordat una ordre d'allunyament i prohibició de comunicar-se amb les víctimes per un temps de set anys i quatre anys, respectivament.

 

ARXIVAT A:
PolicialRacisme
Anar al contingut