Hospitalet de Llobregat

S'eleva a 13 el nombre de víctimes mortals en l'atropellament de Castelldefels

Continuen les tasques d'identificació de les víctimes del tràgic atropellament de tren de la nit de Sant Joan a l'estació Platja de Castelldefels. Uns treballs complexos per la magnitud de l'accident. L'anàlisi de les restes mortals han fet corregir el balanç de víctimes a l'alça i s'ha confirmat que són 13 les persones que hi han perdut la vida i no 12 com s'havia dit inicialment. De moment s'han identificat 8 de les víctimes, una dona i 7 homes. Pel que fa als ferits, deu continuen ingressats als hospitals, tres dels quals molt greus.

Actualitzat
Les autòpsies i els treballs d'identificació continuaran ocupant els especialistes forenses durant els pròxims dies perquè la reconstrucció dels cossos és molt complicada per l'estat en què van quedar després del xoc. Només tres de les tretze víctimes eren cossos sencers. Tot i això, ja es creu que s'han identificat vuit dels accidentats, set homes i una dona. Les víctimes identificades fins ara són de nacionalitat equatoriana, colombiana i boliviana. Queden per identificar cinc persones, que segons la consellera de Justícia, Montserrat Tura, es tracta de tres homes i dues dones.

Les identificacions han estat possibles en molts casos gràcies a la col·laboració dels familiars, que van passar tot el dia de Sant Joan a l'Institut de Medicina Legal, a la Ciutat de la Justícia, per tenir informació de primera mà de la tasca dels forenses. En els casos més extrems s'ha de recórrer a les proves d'ADN, i qualsevol dada que puguin aportar els familiars -d'una piga o d'un tatuatge, per exemple- és clau. Les escenes de dolor han estat la tònica del dia i un equip de psicòlegs acompanya en tot moment les famílies.

A mitja tarda, el ministre de Foment, José Blanco, acompanyat del delegat del govern, Joan Rangel, i per la consellera de Justícia, Montserrat Tura, va anar a la Ciutat de la Justícia per interessar-se pels treballs d'identificació i saludar els familiars. Blanco va parlar sense embuts d'imprudència en referir-se a les causes de l'accident.

Els ferits es recuperen favorablement

Deu dels catorze ferits en l'atropellament continuen ingressats als hospitals. Els tres ferits més greus són una noia de 25 anys i dues de 18, que continuen en estat crític als hospitals de Bellvitge i al Clínic. Tenen diverses fractures i una també presenta un traumatisme cranial. Dins de la gravetat, el seu estat és estable.

Dels altres 7 ferits, no es tem per la vida de ningú. De totes maneres, quatre es troben en estat greu. Es tracta de dos nois de 15 i 17 anys, una noia de 19 i una dona de 45. Amb l'excepció d'aquesta última, tots els ferits que encara estan ingressats són joves o adolescents. Finalment, hi ha 3 persones més amb ferides lleus. Un d'ells, una noia de 16 anys, fins i tot ha pogut ser traslladada a un altre hospital perquè pugui ser més a prop de casa seva.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut