El cònsol equatorià a Barcelona, Freddy Arellana.
El cònsol equatorià a Barcelona, Freddy Arellana.
Barcelona

El cònsol de l'Equador critica la Generalitat per dir que els atropellats van ser imprudents

El cònsol de l'Equador a Barcelona, Freddy Arellana Ruiz, ha criticat la Generalitat per haver dit que les persones atropellades a Castelldefels en un accident ferroviari han comès una "imprudència", i ha demanat que s'esperi el resultat de la investigació judicial. El cònsol ha assegurat que com a mínim cinc de les víctimes són originaris del seu país i ha comentat que les famílies "estan destrossades". Arellana s'ha desplaçat, en nom de l'ambaixador del seu país a Madrid, Galo Chiriboga, al Centre Cívic Frederic Mompou de Castelldefels per interessar-se pels familiars de les víctimes mortals de l'accident de tren, la majoria d'elles d'origen llatinoamericà.

Actualitzat
"Estem desinformats totalment", ha indicat el cònsol, que ha considerat que el conseller Joaquim Nadal s'ha "precipitat" a l'hora de suggerir una imprudència per part de les víctimes del tràgic atropellament en travessar les vies, no utilitzar el pas subterrani i no fer cas dels avisos de megafonia. El cònsol ha explicat que cap representant de la Generalitat s'ha posat en contacte amb ell o algun altre membre del cos consular de països llatinoamericans.

Arellana, que ha atès durant tot el dia familiars de les víctimes al Centre Cívic Frederic Mompou, ha assegurat que almenys cinc de les víctimes mortals o desapareguts en l'accident són de l'Equador i ha anunciat que l'ambaixador del país, Galo Chiriboga, es desplaçarà a Barcelona tan bon punt es tingui constància de la identitat de les víctimes.

Arellana ha assegurat que un funcionari del seu consolat ha estat una de les persones que ha pogut sortir il·lesa de l'atropellament d'aquesta nit i ara es troba en un hospital "en estat de xoc" pel que ha passat. El cònsol considera que els responsables ferroviaris haurien d'haver previst la gran quantitat de viatgers que omplien les andanes i les sortides de l'estació, i ha destacat que el pas elevat de vianants estigués tancat al públic.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut