Equips d'emergència a l'estació de tren de Castelldefels
Entre els ferits de Castelldefels hi ha dos menors. (Foto: EFE)
Castelldefels

Tres dels deu ferits a Castelldefels continuen en estat crític

Dels catorze ferits que van ser atropellats per un tren ahir a la nit a Castelldefels, deu encara estan ingressats en diversos hospitals, tres dels quals en estat crític: un és una dona de 25 anys, que es troba en extrema gravetat. La majoria dels ferits en l'atropellament s'han fet fractures a les cames i ja han estat operats d'urgència. A més, hi ha dos joves de 15 i 16 anys ingressats a l'Hospital de Sant Joan de Déu, també amb fractures, que es recuperen favorablement. A Bellvitge, hi ha dues persones estables dins la gravetat. L'altra persona en estat crític està ingressada a l'Hospital Clínic.

Actualitzat
Les dues persones el pronòstic de les quals ha millorat són una noia de 16 anys amb fractura en una cama que està ingressada a la Mútua de Terrassa, i un jove de 18 anys amb contusions i ferides que és a l'hospital de Sant Boi.

Dels deu ferits set són dones, i nou tenen entre 15 i els 25 anys (l'altre és una dona de 45), i estan ingressats en set centres hospitalaris de Catalunya.

A l'Hospital de Bellvitge hi ha dues dones ingressades en estat crític: una de 25 anys amb fractura de pelvis i una altra de 18 anys que té una fractura de tíbia i peroné i traumatisme cranial.

Una altra jove de 18 anys en estat crític es troba hospitalitzada a l'Hospital Clínic, amb trencament de tíbia i peroné, segons que han assenyalat les mateixes fonts.

A l'hospital de Sant Boi hi ha dos ferits més en l'accident ferroviari d'ahir a la nit: el jove de 18 anys amb contusions i ferides i l'estat del qual ha estat qualificat ja aquesta tarda de lleu; i una altra jove de 18 anys, amb una cama trencada, el pronòstic de la qual és considerat greu.

A Sant Joan de Déu també hi ha dos ferits, els dos menors, en estat greu: un noi de 17 anys, amb fractura oberta en extremitat inferior; i amb el mateix tipus de ferida, un altre menor de 15 anys.

A més, a l'Hospital Moisés Broggi hi ha una dona de 45 anys en estat greu, amb fractura oberta de tíbia i peroné. Una menor de 16 anys està hospitalitzada a la Mútua de Terrassa amb fractura d'extremitat inferior, en estat lleu; i una noia de 19 anys es troba greu a l'hospital de la Vall d'Hebron amb fractura a l'extremitat inferior.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté activada la fase d'alerta del Pla d'actuació del PROCICAT per a Emergències en el transport de viatgers per ferrocarril fins que millori la situació després de l'atropellament múltiple d'ahir a la nit a l'estació Platja de Castelldefels.

D'altra banda, en aquests moments, un total de 19 forenses, 21 membres de la Policia Científica i 35 agents d'investigació continuen treballant a l'Institut de Medicina Legal de la Ciutat de la Justícia en les tasques d'identificació de les víctimes mortals.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut