Iberpotash tanca la mina de potassa al Vilafruns
Iberpotash tanca la mina de potassa al Vilafruns
Vilafruns

Segon miner mort en tres setmanes a les instal·lacions d'Iberpotash al Bages

Els comitès d'empresa de la mina de Sallent i de la subcontractada Montajes Rus faran vaga per reclamar més seguretat

RedaccióActualitzat

Un home de 55 anys ha mort aquest dijous al matí mentre treballava a la mina d'Iberpotash a Vilafruns, nucli del terme de Balsareny. L'accident ha tingut lloc a la mateixa mina on fa tres setmanes un altre treballador de l'empresa subcontractada Montajes Rus va perdre la vida. L'accident va passar el 4 de juny. 

La primera víctima, un veí de Manresa de 45 anys, va morir en caure-li a sobre una roca de grans dimensions, a dins de la mina. El segon operari, veí de Puig-reig, també ha mort per un despreniment, segons han informat els Mossos d'Esquadra. 

L'empresa ha explicat que el sinistre ha passat a la cinta transportadora de la mina, ha lamentat l'accident i ha traslladat el seu condol a la família, els companys i els amics de la víctima.

 

 

Els treballadors mantenen la vaga del 30 de juny

Els comitès d'empresa d'Iberpotash i Montajes Rus, que tot just aquest mateix dijous havien arribat a un acord per desconvocar la vaga prevista pel 30 de juny, la mantindran per reclamar, precisament, millores en la seguretat dels treballadors. L'aturada es farà amb el lema "Per la seguretat a la mina".

Comissions Obreres ha instat l'empresa a començar "de seguida" la negociació per garantir la seguretat dels miners. El sindicat ha advertit que estaran atents a la investigació de l'accident, per depurar possibles responsabilitats.

 

 

El grup ICL -matriu d'Iberpotash- ha suspès l'activitat a la mina per analitzar les causes de l'accident mortal i ha decidit nomenar un equip d'experts internacional per estudiar "les mesures de seguretat i acordar les accions futures per prendre a la mina de Vilafruns".

En senyal de dol, la resta d'instal·lacions d'Iberpotash a Súria, Sallent i Balsareny han quedat interrompudes.

La CUP ha demanat la compareixença, en comissió al Parlament, tant de la l'empresa minera com de la subcontractada i també de la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, i el conseller de Treball, Chakir el Homrani, perquè s'expliquin. Els cupaires també volen que compareguin els inspectors de Treball que han actuat els últims dos anys a les mines del Bages.

ARXIVAT A:
Precarietat laboral
Anar al contingut