Dos operaris treballant a la planta de Seat a Martorell
Seat vol liderar l'electrificació automobilística a Espanya (ACN/Àlex Recolons)

Seat tindrà un cotxe elèctric urbà el 2025 per arribar a la població "de manera massiva"

La planta on es fabricarà s'anunciarà els pròxims mesos i podria ser Martorell

RedaccióActualitzat

Seat fabricarà un nou vehicle urbà elèctric a partir del 2025. L'empresa ho ha anunciat aquest dilluns, en el marc de la seva conferència de premsa anual de presentació de resultats i d'objectius.

L'automobilística ha presentat un pla, anomenat "Future Fast Forward", amb què pretén liderar la transformació del sector a Espanya.

Un objectiu que passa per entrar en el segment dels 20.000-25.000 euros, que Seat considera "essencial" per fer accessible la mobilitat elèctrica al gruix de la població.

La planta on es fabricarà aquest nou model totalment elèctric s'anunciarà "en els pròxims mesos".

Seat sí que ha avançat que està preparant la planta de Martorell per poder produir-hi mig milió de cotxes elèctrics l'any per al grup Volkswagen.

Per aconseguir-ho, però, el president de Seat, Wayne Griffiths, considera "necessari" el suport del govern espanyol i de la Comissió Europea.

Un suport que Griffiths ja va demanar fa quinze dies, davant de Felip VI i de Pedro Sánchez, durant la celebració del 70 aniversari de Seat, en què els responsables de l'empresa van voler deixar clara la seva aposta per fabricar un cotxe elèctric a la planta de Martorell.

En aquest sentit, Herbert Diess, president del consell d'administració del grup Volkswagen, ja va parlar d'"oportunitat històrica" i va afirmar: "Pensem produir cotxes elèctrics a la fàbrica de Martorell, a Barcelona."

Es dona la circumstància que el dia abans de l'acte a Seat, el govern espanyol va anunciar la instal·lació a Espanya d'una fàbrica de bateries per a automòbils. 

Sense especificar on seria, la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, va declarar que seria "a prop" de Martorell.

ARXIVAT A:
MobilitatSeat
Anar al contingut