Pedro Sánchez en el cara a cara amb Feijóo al Senat, el 6 de setembre
Pedro Sánchez en el cara a cara amb Feijóo al Senat, el 6 de setembre (Europa Press)

Sánchez es recupera i guanyaria a Feijóo per dècimes, segons el CIS

El baròmetre del setembre dona un avantatge als socialistes de set dècimes al davant del PP, que al juliol va ocupar la primera posició del CIS

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez tornaria a guanyar les eleccions espanyoles si es fessin ara, segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques del setembre, publicat aquest dijous.

Els socialistes recuperen per la mínima la primera posició, que el PP va arrancar-los en l'enquesta del juliol. Ara bé, continuen frec a frec.

El CIS dona al PSOE un 29,2% en estimació de vot,  mentre que atorga als populars un 28,5%. La distància entre tots dos és, doncs, de només 7 dècimes.

Abans de l'estiu, el CIS calculava per al PP un suport del 30,1%, enfront del 28,7% que atorgava als socialistes. Així doncs, en dos mesos, els populars han perdut 1,6 punts, mentre que el PSOE n'ha sumat mig.

 

Pel que fa a la resta de formacions, el baròmetre situa en tercera posició Unides Podem i les seves confluències, com En Comú Podem, amb una estimació de vot del 12,8%. Això són sis dècimes menys que fa dos mesos.

Vox tindria un 10,3%, prop de dos punts menys que al juliol --quan el baròmetre li donava una estimació del 12%. Ciutadans, amb 2,8%, en canvi, recupera la cinquena posició sumant 1,1 punts respecte a l'últim baròmetre.

Dels partits independentistes catalans, Esquerra Republicana, amb un 2,4%, es manté en primera posició però perd cinc dècimes; Junts en suma dues, fins a l'1,4%, i la CUP, amb una estimació de vot del 0,8%, en perd una respecte al juliol.

El baròmetre d'aquest dijous es va fer entre l'1 i el 10 de setembre, quan arrencava el nou curs polític amb el cara a cara del president espanyol i Alberto Núñez Feijóo al Senat, el dia 6.

ARXIVAT A:
JxCatERCCsUnides PodemPPCUPPSOEVox
Anar al contingut