El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, davant l'executiva del partit
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, davant l'executiva del partit

El PP de Feijóo desbanca el PSOE i guanyaria les eleccions, segons el CIS

Vox tindria una caiguda de quatre punts, que és el mateix que pujaria Unides Podem

RedaccióActualitzat

El Partit Popular supera per primera vegada el PSOE en intenció de vot des del 2018 i guanyaria les eleccions a Espanya. És la principal conclusió de l'últim baròmetre del CIS, que confirma l'efecte Feijóo.

El PP aconseguiria el 30,01% dels vots, gairebé dos punts més que el PSOE, que es quedaria amb un 28,2%, un punt menys que al juny.

L'enquesta també reflecteix una caiguda important de Vox (12%), i en canvi un increment notable d'Unides Podem (13,4%), que se situaria com a tercera força després del pas endavant anunciat per Yolanda Díaz.

Entre les formacions independentistes, Esquerra millora en intenció vot (2,9%) i seria el partit que rebria més suport. Junts té una intenció de vot de l'1,2% i la CUP del 0,9%.

 

Per valoració de líders, Feijóo és el que obté millor nota amb un 4,89, unes centèsimes per sobre de la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, que rep un 4,81.

En tercera posició se situa el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb un 4,33, i en quarta el líder de Més País, Íñigo Errejón, amb un 4,02. Els menys valorats són Inés Arrimadas, amb un 3,44, i el líder de Vox, Santiago Abascal, amb un 2,78.

 

ARXIVAT A:
JxCatERCUnides PodemPPCUPPSOEVox
Anar al contingut