Pedro Sánchez i Abdul Fattah al-Sisi, president egipci
Pedro Sánchez s'ha referit a la propera trobada del PSOE amb Junts des d'Egipte (EFE/Khaled Elfiqi)

Sánchez defensa el verificador amb Junts i confirma una reunió a Suïssa d'aquí uns dies

El president espanyol assegura que ni ell ni Zapatero seran presents en la primera trobada del PSOE amb Junts

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez ha defensat per primer cop la figura del verificador pactada amb Junts, dins l'acord per a la seva investidura. Ha estat en una conversa informal amb els periodistes que cobreixen el viatge del president espanyol a Israel, Palestina i Egipte, on és aquest divendres.

Segons els ha explicat, i recull l'agència EFE, creu que la verificació pot ajudar perquè tenen posicions molt allunyades i hi ha molta desconfiança mútua

Literalment, el pacte entre el PSOE i Junts incloïa "dotar-se d'un mecanisme entre les dues organitzacions, internacional, que tingui les funcions d'acompanyar, verificar i fer seguiment de tot el procés de negociació i dels acords a què s'arribi".

El verificador s'estrenarà en la primera trobada entre el PSOE i Junts, prevista per als pròxims dies, probablement a Suïssa. Sánchez ha confirmat que ell no hi serà present, com tampoc l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero.

Sobre el lloc i la data de la trobada, cap detall. Preguntat per això a Ràdio Euskadi, Jordi Turull, secretari general de Junts, no ha volgut desvelar-ho. "Per un titular, no ho espatllarem", ha dit. Ara bé, segons ha pogut saber TV3, Junts mantindrà la mateixa representació amb Carles Puigdemont, Turull i Míriam Nogueras, la portaveu del partit al Congrés.  

De la banda socialista, està assegurada la presència del secretari d'Organització, Santos Cerdán, qui ja va tancar l'acord d'investidura amb el partit de Puigdemont.

Segons els periodistes presents en la conversa al Caire, el president espanyol ha subratllat que és un acord públic i que el que pot garantir és que el seu govern i el seu partit compliran amb la Constitució. També que una de les seves obligacions principals és intentar consolidar "la normalitat política a Catalunya", de la qual creu que se'n beneficiaran tots els partits i on l'amnistia serà clau.
 

Bolaños viatja a Brussel·les la setmana que ve

Amb l'amnistia sota el braç, el ministre de Justícia, Presidència i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, viatjarà a Brussel·les dimecres i dijous de la setmana que ve. A l'agenda, una trobada amb la vicepresidenta de Valors i Transparència de la Unió Europea, Vera Jourová; i el comissari europeu de Justícia, Didier Reynders, qui fa dues setmanes va demanar informació sobre la llei a Espanya.

Sánchez també s'ha referit a Reynders aquest divendres, per subratllar que aquesta setmana, davant del ple de l'Eurocambra, el comissari va evitar mullar-se sobre l'amnistia. Va assegurar que el cas català "és i seguirà sent" un "assumpte intern" espanyol que s'ha de tractar en el marc de la Constitució, però que estaran "amatents" per determinar si la llei compleix amb la legislació comunitària i els valors fonamentals del tractat.

El president espanyol ha insistit que aportaran a la Comissió tota la informació que els demani.

 

ARXIVAT A:
JuntsPSOEPedro SánchezEgipte
Anar al contingut