Reynders ha adreçat la carta a la ministra Llop i el ministre Bolaños (Antonio Muñoz/Europa Press)

El comissari de Justícia europeu demana a Espanya "informació detallada" de l'amnistia

En una carta adreçada a Félix Bolaños i Pilar Llop, Didier Reynders considera que hi ha "serioses preocupacions" pel text que estan pactant el PSOE i Junts

RedaccióActualitzat

El comissari de Justícia europeu, Didier Reynders, ha demanat informació "detallada" al govern espanyol en funcions sobre la llei d'amnistia que estan negociant el PSOE i Junts i que els socialistes també van pactar amb Esquerra per possibilitar la investidura de Pedro Sánchez.

"Li agrairia que em facilités informació més detallada, en particular sobre l'abast personal, material i temporal d'aquesta llei prevista", ha escrit Reynders en una carta adreçada als ministres de la Presidència en funcions, Félix Bolaños, i de Justícia, Pilar Llop.

En el text, el comissari també cita les "serioses preocupacions" que s'han generat al voltant d'aquesta negociació, que s'ha convertit en un "assumpte d'una importància considerable en el debat públic".

En aquest sentit, Reynders assegura que molts ciutadans s'han adreçat a la Comissió per aquesta qüestió.

"La Comissió seguirà amb la seva comesa de monitorizar i defensar els valors fonamentals de la Unió a tots els estats membres i continuarà treballant amb les autoritats espanyoles per garantir el respecte a l'estat de dret", conclou la carta.


Bolaños li recorda que és assumpte dels partits

En una carta que li ha enviat aquest dimarts al vespre, el ministre Félix Bolaños ha respost a Reynders que l'assumpte no està en mans del govern espanyol sinó de les Corts, tot i que mostra la predisposició a "informar-lo de tot allò que vulgui saber" i "facilitar-li tota la informació que precisi".

Bolaños li recorda que el govern espanyol està en funcions i, per tant, no pot posar en marxa cap llei, cosa que sí que podrien fer els grups parlamentaris.

"Tot i això, en cas de registrar-se una proposició de llei d'amnistia, tingui la total seguretat que li explicarem [...] tots els detalls de la llei, així com la posició del nostre govern", hi afegeix.

Així mateix, també li retreu que l'executiu espanyol s'hagi assabentat de la carta a través dels mitjans de comunicació.


Cs es penja la medalla

Reynders pertany al Moviment Reformista belga, inscrit igual que Ciutadans a l'Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa. La carta l'ha compartit, precisament, l'eurodiputat Adrián Vázquez, de Cs: 


Fa unes setmanes, Reynders es va reunir amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb qui ja s'havien reunit ara fa un any a Brussel·les per abordar l'afer Pegasus.

ARXIVAT A:
InvestiduraComissió EuropeaAmnistia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut