Sánchez comença una nova ronda de contactes de cara a la segona investidura
La família reial, a la fotografia de l'estiu des de Miravent (EFE)

El rei diu que no vol noves eleccions poc abans que Sánchez comenci la roda de contactes

Felip VI ha assegurat que encara hi ha marge perquè els partits polítics es puguin posar d'acord

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez posa en marxa una altra ronda de contactes per intentar ser investit president espanyol i ho fa la pressió afegida del rei Felip VI, que s'ha posicionat clarament en contra d'una repetició de les eleccions generals.

Des de Palma, a la tradicional sessió fotogràfica d'estiu de la família reial a Marivent, Felip VI ha assegurat que encara hi ha marge perquè els partits polítics es puguin posar d'acord.

"És millor trobar una solució abans d'anar a unes noves eleccions."

Aquest és el primer cop que el rei parla de l'actual situació política de bloqueig, malgrat que la presidenta del Congrés Meritxell Batet es va reunir amb el cap d'estat el juliol passat, després de la investidura frustrada de Pedro Sánchez

 

El PP manté el seu no a la investidura però diu que anirà a les trobades i Ciutadans creu que el candidat té reunionitis

En aquest context, Sánchez continua instant la dreta a no bloquejar la formació de govern, però Ciutadans ja ha avançat que ni tan sols es reunirà amb el president en funcions. La líder del partit a Madrid, Begoña Villacís, ha demanat a Sánchez que abandoni la "reunionitis" i l'ha emplaçat a formar ja govern:

"No és acceptable la celebració de noves eleccions. A més de reunir-te has de ser resolutiu, perquè Sánchez es reuneix molt, però tothom qui surt del despatx diu que mareja la perdiu"

Per la seva banda, el PP sí que es reunirà amb el president espanyol, però no facilitarà la investidura de Pedro Sánchez com a president espanyol per "coherència", segons el vicesecretari de Comunicació del partit, Pablo Montesinos.

 

La primera reunió, al País Valencià

Sánchez es reunirà aquesta tarda a València amb representants de Compromís en la primera trobada d'una nova ronda de contactes per formar govern. Segons fonts socialistes, acompanyaran Sánchez el secretari d'organització del PSOE i ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, i el president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig.


A més, el president espanyol en funcions es desplaçarà aquest dimarts a Palma per trobar-se amb el rei Felip VI al palau de Marivent.

Sánchez també reprèn aquest dilluns les reunions amb organitzacions socials, amb les que intenta fer pressió a Unides Podem perquè accepti un govern en solitari amb suports externs.

ARXIVAT A:
Pedro Sánchez
Anar al contingut