Sànchez abans de l'1-O als vídeos de l'advocacia de l'Estat: "No hi ha prou presons"
Jordi Sànchez, el juny del 2017 en un acte a Montjuïc
Madrid

Sànchez abans de l'1-O als vídeos de l'Advocacia de l'Estat: "No hi ha prou presons"

També s'ha vist un discurs de Jordi Cuixart i una entrevista a Joaquim Forn en què deia que l'1-O Policia Nacional i Guàrdia Civil van venir a "alterar l'ordre"

Josep Maria CampsActualitzat

La sessió d'aquest dimecres al judici del procés ha continuat amb els vídeos demanats per l'Advocacia de l'Estat que aquest dimarts no van aconseguir reproduir al Tribunal Suprem.

El primer ha estat un discurs de Jordi Sànchez en un acte a Montjuïc el juny del 2017, pocs dies després que Carles Puigdemont i Oriol Junqueras fixessin l'1-O i la pregunta del referèndum.

S'ha reproduït un fragment llarg del discurs en català i sense traduir ni subtitular, en el qual Sànchez demanava al govern de la Generalitat que no negociés el referèndum amb l'administració central.

Acompanyat de Jordi Cuixart i Neus Lloveras, llavors presidenta de l'AMI, Sànchez deia que la gent aniria al referèndum i assegurava que "volen castigar exemplarment uns pocs de nosaltres":

"L'Estat el que vol, ho comentaven la Neus i el Jordi, és fer creure que tot això d'aquí, que els milions de persones que volem votar i que votarem l'1-O no existim. Ells volen fer creure que tot això és el somni de quatre persones, d'un mitjà de comunicació i d'un partit. Per això volen fer-nos por, per això volen castigar exemplarment a uns pocs de nosaltres."

"Però ho ha dit en Jordi Cuixart, ho ha dit la Neus, i avui i ara ho diem des de l'Assemblea: no hi ha prou presons per portar-nos a tot un país, No hi ha prou jutges per portar un país sencer davant dels tribunals! No hi ha prou forces d'ordre públic per impedir que les urnes, que aquestes urnes s'obrin el proper 1 d'octubre."

 

 

 

Forn abans de l'1-O: "Demanem que la gent sigui al carrer"

També s'ha visionat una entrevista de ràdio a Joaquim Forn del 29 de setembre del 2017 en què responia afirmativament a la pregunta de si l'1-O la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van venir per "alterar l'ordre":

"És evident, ho veiem cada dia. Jo en aquests moments no puc dir si de les 2.200 escoles es podrà votar a totes. És evident que ens posaran molts impediments, però haurem de fer una valoració dels llocs on s'ha pogut i on no s'ha pogut, i què hi ha passat quanta gent s'ha mobilitzat."

"Però allà on es pugui votar, demanem que la gent sigui al carrer, davant de les urnes i que demostri, arreu del món, que hi ha un Estat que impedeix que un país pugui decidir el seu futur."

Cuixart abans de l'1-O: "Tothom als col·legis!"

Després d'un fragment d'un documental sobre com va ser l'1-O a Calella, l'Advocacia de l'Estat ha projectat un fragment d'un discurs de Jordi Cuixart la nit del 29 de setembre del 2017.

En aquest discurs, Cuixart cridava a ocupar els col·legis electorals per "protegir-los" de cara a l'1-O:

"Avui tenim desenes de milers de catalans i catalanes defensant la democràcia als carrers i a les escoles de tot Catalunya. Catalans i catalanes, tothom a defensar la democràcia! Tothom als col·legis, tothom dempeus, que no quedi cap col·legi sense protegir. Catalans i catalanes: avui als col·legis! I diumenge, a les urnes!"


L'Advocacia de l'Estat també ha fet projectar un vídeo amb les instruccions que Òmnium va fer públiques a Twitter sobre què fer l'1-O, i que convocava la gent als col·legis electorals a les 5 del matí.

 

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut