Sàmper parlarà amb Trapero del seu futur amb "una o dues opcions sobre la taula"

El conseller d'Interior considera que l'absolució de Trapero "referma la professionalitat dels Mossos d'Esquadra"

Juli Rodés AlmerActualitzat

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, considera que la sentència de l'Audiència Nacional que absol el major Josep Lluís Trapero i la cúpula d'Interior "referma la professionalitat" dels Mossos d'Esquadra.

En una roda de premsa al Departament d'Interior, Sàmper també ha defensat que la sentència "referma la necessitat que es faci justícia, entre d'altres, a l'aleshores conseller d'Interior, Joaquim Forn".

Sàmper ha començat la seva compareixença mostrant la seva "satisfacció personal i com a conseller, i la de tot el Departament" per la sentència absolutòria de Trapero, la intendenta Teresa Laplana, l'exdirector general de Policia Pere Soler i l'exsecretari general d'Interior Cèsar Puig.

El conseller ha remarcat que el procés va posar sobre la policia catalana uns "dubtes que no haurien d'haver existit mai".


El futur de Trapero

Preguntat sobre el futur professional de Trapero i la possibilitat de restituir-lo al capdavant dels Mossos d'Esquadra, Sàmper ha dit que "no hi ha cap solució, ni  tan sols pensada" i que té intenció de parlar amb ell i els altres absolts després de donar-los un temps prudencial per refer-se.

"El que pretenem és que el major Trapero, la intendenta Laplana i tota la cúpula de Mossos, d'Interior, es recuperin del que han estat tres anys d'autèntic dolor personal."

"No hi ha, en cap cas, cap solució, ni parlada, ni pactada ni tan sols pensada. Un cop estiguin recuperats parlaré amb tots del que ha de ser el seu futur professional."


De fet, el futur professional de Trapero ha capitalitzat les preguntes a Sàmper, que en altres respostes ha afegit: "A partir d'ara començaré a rumiar què és el que s'ha de fer. Fins ara no ho he rumiat." Sàmper també ha dit que quan parli amb Trapero tindrà sobre la taula "una opció o dues".

Per la seva banda, fonts del govern asseguren que Trapero té les portes obertes si vol ser restituït i tornar a liderar els Mossos.


Possibles accions legals

Sàmper també ha estat preguntat sobre les accions legals que pugui emprendre la Generalitat, arran de l'absolució de Trapero i la cúpula d'Interior, contra testimonis de l'acusació com el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos.

El conseller d'Interior ha respost: "Tinc l'obligació de preservar l'horabilitat del cos dels Mossos d'Esquadra i, per tant, quan [la sentencia] estigui ben estudiada, veurem què fem."


"Un procés injust"

La sentència absolutòria de Trapero i la cúpula dels Mossos s'ha comunicat oficialment aquest matí, tot i que dimarts al vespre va ser avançada per la Cadena SER i confirmada per TV3 i Catalunya Ràdio.

Arran d'aquestes primeres informacions, precisament, Interior va deixar clar que no faria cap valoració fins a conèixer la sentència.

 

 

Aquest matí, quan ja s'ha conegut oficialment, Interior ha emès una nota en què afirma que "el conseller Sàmper celebra l'absolució dels quatre servidors públics, que posa fi a un procés injust".

El major Trapero –que ho continua sent, perquè major és un grau, no pas un càrrec– estava al capdavant dels Mossos d'Esquadra abans i durant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre del 2017, convocat pel govern presidit per Carles Puigdemont i anul·lat pel Tribunal Constitucional.

ARXIVAT A:
Josep Lluís Trapero Judici TraperoProcés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut