Pla general del conseller d'Interior Miquel Sàmper, a la junta de seguretat de Vic. En primer terme i desenfocat, un agent de la Policia Local …
Pla general del conseller d'Interior Miquel Sàmper, a la junta de seguretat de Vic. En primer terme i desenfocat, un agent de la Policia Local de Vic. Imatge del 27 de novembre del 2020. (Horitzontal)

Sàmper justifica que Mossos utilitzés la pistola taser a Sabadell perquè creu que una altra actuació hagués estat pitjor

ACN Vic.-El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha justificat l'ús de la pistola taser per part de Mossos a Sabadell perquè considera que, en aquest cas, qualsevol altra actuació hagués estat pitjor. "La dona estava molt alterada i un altre intent de reduir-la hauria tingut conseqüències pitjors per a ella com, per exemple, un infart", ha assegurat. Tot i això, el conseller ha anunciat que s'ha obert una investigació policial pels fets i ha insistit en què l'ús de la pistola elèctrica ha de ser sempre "un últim recurs". Els fets van tenir lloc aquest dijous en un centre mèdic de Sabadell. Segons Sàmper, van ser els mateixos sanitaris els qui van demanar la intervenció policial perquè la dona havia agredit personal mèdic i gent de les consultes.

El conseller d'Interior considera justificat l'ús de la pistola taser en la intervenció dels Mossos d'Esquadra a Sabadell perquè "la dona estava molt alterada" i, segons ha dit, "reduir-la físicament hauria pogut tenir més riscos per a ella".En aquest sentit, el conseller ha qualificat la intervenció policial de "complexa" per l'estat de la dona, que moments abans havia agredit personal mèdic i gent que estava esperant per entrar a les consultes. "Els propis metges pateixen per la seva integritat física i és tracta d'un episodi clar d'una persona que ha perdut els nervis", ha afegit.Tot i això, el conseller ha anunciat que ha obert una investigació interna per tal de recollir tota la informació perquè "darrera de qualsevol intervenció amb certa anormalitat hi ha sempre una investigació". Sàmper ha explicat que, des que els protocols permeten l'ús de la pistola taser, els Mossos només l'han utilitzat en 110 intervencions. "En un país de 7,5 milions de persones són molt poques actuacions", ha afegit. En aquesta línea, ha dit que l'ús de la taser no pot ser "un costum habitual" i s'ha de reservar per "a casos similars a aquest".

Anar al contingut