Salut està obert a avançar el toc de queda, que es debat avui a la interterritorial
Agents de la Guàrdia Urbana fent complir el toc de queda en una fotografia d'arxiu

Sàmper assegura que el toc de queda "ens haurà d'acompanyar molt temps"

RedaccióActualitzat

El toc de queda per la pandèmia s'allargarà. Així ho ha assegurat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, en la roda de premsa posterior a la reunió del Procicat que ha aprovat allargar les restriccions a Catalunya deu dies més.

Sàmper ha donat per fet que "ens haurà d'acompanyar molt temps".

"No sabem si fins al final de la pandèmia, fins que estigui controlada o no, però, si més no, durant molt temps."


Recordem que no es pot sortir de casa entre les 10 de la nit i les 6 del matí. I a les 9 del vespre, els establiments de serveis, comerç minorista i restauració han de tancar per facilitar la tornada a casa.

Hi ha excepcions: raons de feina o de força major, com emergències de salut o per tenir cura de familiars dependents.

La mesura va entrar en vigor el 25 d'octubre, un cop el govern espanyol va aprovar l'estat d'alarma, que dona cobertura jurídica a les restriccions de mobilitat.

Les sancions previstes en cas d'incompliment van dels 300 als 6.000 euros.

El govern ha prorrogat totes les restriccions en vigor, però deixarà obrir a partir d'aquest dissabte els centres d'estètica. Bars i restaurants, però, podran obrir les terrasses el dia 23.

Els llits ocupats a les UCI de Catalunya és el motiu pel qual s'ha pres la decisió. Tot i que la corba de contagis ha anat baixant, encara hi ha 526 llits de crítics ocupats, quan hauríem d'estar per sota de 300.

Així doncs, les autoritats sanitàries consideren que encara és massa aviat per relaxar mesures, perquè qualsevol rebrot podria portar els hospitals, un altre cop, al col·lapse.

 

ARXIVAT A:
Toc de quedaCoronavirus Confinament Desescalada
Anar al contingut