Salvador Illa: "Estic preparat per presidir Catalunya, m'ho prenc com un acte de servei"

El ministre de Sanitat relleva Miquel Iceta, que es perfila com a ministre de Política Territorial, mentre que Carolina Darias assumiria el càrrec que ara té Illa

Irene Vaqué ReigActualitzat

Salvador Illa ha acceptat encapçalar la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament previstes per al 14 de febrer. Després del Consell Nacional del partit, aquest dimecres, l'encara ministre de Sanitat ha afirmat que es pren el repte "com un acte de servei":

"Soc un servidor públic i he procurat ser sempre on podia ser útil i resoldre problemes. Em diuen els companys que puc ser útil per resoldre la situació que viu Catalunya. I l'única cosa que els puc dir és que estic preparat per presidir Catalunya. Accepto la candidatura i m'ho prenc com un acte de servei."

Illa ha considerat "crucial" el moment que viu Catalunya i ha defensat que els socialistes treballen per la recuperació econòmica, la victòria contra el coronavirus i el retrobament amb Espanya:

"Confio en Catalunya i torno a Catalunya. Confio en les capacitats dels catalans per superar les adversitats, vencent el virus, recuperant l'economia i apostant pel retrobament, sense revenges, tornant al punt en què vam deixar d'escoltar-nos."

 

Segons Illa, la seva confiança es basa en fets perquè tota la nostra història de l'últim mig segle és conjunta amb la resta d'Espanya, de superació i avenç.

I ha destacat que aquesta ha estat la tònica també aquest 2020. "Hem resistit perquè confiàvem superar l'emergència, perquè teníem esperança i confiança a sobreposar-nos a les adversitats, en la vacuna, en Catalunya", ha afirmat en un discurs que ha fet tant en català com en castellà.

 

Iceta es perfila com a ministre de Política Territorial

Salvador Illa: 'Estic preparat per presidir Catalunya, m'ho prenc com un acte servei'
Illa i Iceta, arribant a la seu del partit, aquest dimecres (EFE/Quique García)

 

La sorpresa ha saltat al migdia, quan s'ha sabut que el PSC apostava per Illa en comptes del seu primer secretari, Miquel Iceta, que es perfila com a ministre de Política Territorial, segons ha avançat el diari El País i han confirmat fonts socialistes a TV3. El relleu es faria en un canvi de govern que també portaria l'ara ministra de Política Territorial, Carolina Darias, al capdavant del Ministeri de Sanitat.

Iceta, ovacionat a l'inici de la roda de premsa del Consell Nacional, no hi ha fet cap referència. Sí que s'ha desfet en elogis cap al ministre. Per Iceta, la tasca del ministre de Sanitat durant la pandèmia és motiu d'orgull:

"En Salvador ens ha fet sentir especialment orgullosos en temps difícils i ens ha ajudat a demostrar que una altra forma de fer política és possible. Que la bronca per la bronca no porta enlloc."

 

Iceta ha destacat que l'aposta per Illa ha estat possible també per "la magnífica entesa" amb Pedro Sánchez, amb el qual, ha dit, ha teixit una relació "no només política sinó de gran sintonia personal".

Iceta ha retret als que van prometre la independència de Catalunya que "només hagin portat decadència" i que facin que el procés pugui acabar sent sinònim de "retrocés".

El primer secretari del PSC s'ha mostrat convençut que la candidatura d'Illa pot permetre al partit tornar a la presidència de la Generalitat, que va ostentar amb Pasqual Maragall i José Montilla.

 

 

ARXIVAT A:
PSCMiquel IcetaEleccions Parlament Catalunya 2021
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut