Salvador Illa demana a Borràs que posi "la institució per damunt del càrrec"

El secretari d'Organització del PSC i cap de l'oposició al Parlament de Catalunya també celebra la reunió entre Aragonès i Sánchez, però demana que es convoqui una taula de diàleg entre partits catalans

Actualitzat

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha demanat a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que "deixi la institució al marge i no l'arrossegui".

"Ha d'estar centrada prioritàriament a defensar-se, i ho entenc. Necessitem que qui presideix el Parlament estigui centrat a conduir la institució. I no fer que una situació personal contagiï la institució", ha argumentat Illa en una entrevista a "Els matins" de TV3.

La Fiscalia demana sis anys de presó i 21 d'inhabilitació per a Borràs per suposat fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

"Que la presidenta del Parlament estigui sotmesa a un judici per aquests delictes no és bo per a la institució."

Illa ha reiterat que respecta la presumpció d'innocència de Borràs i li reconeix que té "tot el dret" a defensar-se, però s'ha mostrat preocupat per la institució del Parlament. "No vull dir a ningú què ha de fer, però s'ha de pensar sempre posant al davant la institució i deixar-la al marge de la situació personal", ha afegit.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, s'ha refermat en la seva innocència i ha tornat a dir que no pensa dimitir. Ha denunciat que és víctima d'una persecució política, que es demostra amb la desproporció de la pena que demana la Fiscalia.

L'entrevista sencera a Salvador Illa:

ARXIVAT A:
Salvador IllaPSCLaura Borràs
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut