Salou

Salou defensa en un manifest la compatibilitat del turisme familiar i el Saloufest

L'Ajuntament de Salou ha volgut acabar amb la polèmica arran de les crítiques sobre el model turístic de la localitat després d'haver acollit el Saloufest. L'alcalde, Pere Granados, i associacions públiques i privades de comerciants, hotelers, locals d'oci nocturn i restauradors han signat un manifest per defensar el turisme familiar de Salou, perfectament compatible i complementari ‒diuen‒ amb el d'oci i lleure. Malgrat això, des del consistori reconeixen que amb el Saloufest hi ha punts "millorables".

Actualitzat
Pere Granados ha anunciat que s'aplicaran "mesures correctores on calgui" per evitar que operadors turístics i empresaris venguin el programa esportiu amb "imatges i continguts parcials i distorsionats de la realitat".

En el document, que ha llegit l'alcalde de la localitat, recorda que només el 6% dels gairebé dos milions de turistes que visiten anualment el municipi són joves menors de 25 anys. Per això, s'ha titllat d'injusta i innecessària la polèmica sorgida.

Els signants del manifest afirmen que el Saloufest comporta "beneficis" econòmics. Recorden, però, que en cap cas es tracta d'una acció impulsada des del mateix Ajuntament, el qual no té res a veure amb la l'organització. El consistori es limita a acollir l'estada oferint els seus serveis i establiments i avança que no acceptarà ni tolerarà cap acció de promoció que comporti accions incíviques i que puguin anar en contra del model turístic de la ciutat.

Les veus crítiques han estat moltes i variades. El delegat del govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, ha estat clar: "No és bo promocionar-se com a destinació d'alcohol i sexe". Sabaté ha reconegut que els problemes derivats del Saloufest han estat menors del que es creia i potser s'han "sobredimensionat". No obstant això, cal prendre mesures respecte d'aquesta mena de turisme i "aprendre'n la lliçó perquè la Costa Daurada no sigui un paradís per venir a emborratxar-s'hi i tenir-hi sexe fàcil. És una imatge negativa". "Per guanyar uns quants euros per Setmana Santa no hem de comprometre tot el futur de la Costa Daurada", ha conclòs Sabaté.

Fa uns quants dies, el conseller de Turisme, Josep Huguet, va advertir l'Ajuntament que celebracions com el Saloufest no es corresponien amb la marca de turisme familiar que ostenta el municipi tarragoní.

Diversos mitjans britànics es van fer ressò del Saloufest criticant el comportament inapropiat dels universitaris que hi participaven.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut