Salou

La Saloufest posa punt final a dues setmanes d'activitats esportives i disbauxa nocturna

Punt final a la festa que durant dues setmanes ha portat fins a Salou més de 8.000 estudiants britànics. La Saloufest tanca portes amb l'adéu de la segona tanda de clients. Els 4.000 joves britànics que van arribar després de Setmana Santa tornen al seu país. Tots ells han participat en un programa d'activitats esportives i festives organitzades per 150 universitats britàniques. Enrere deixen dues setmanes d'activitats esportives, disbauxa nocturna i polèmica sobre el model de turisme de la vila.

Actualitzat
Algunes escenes de descontrol i alcoholisme que s'han pogut veure aquests dies han provocat la queixa de veïns i les crítiques del govern català a l'Ajuntament de Salou.

El consistori es defensa assegurant que els joves no provoquen vandalisme ni incidents i que són una bona font d'ingressos per al municipi. El cert és que no s'han registrat problemes importants durant aquests dies de festa. La primera nit es va saldar amb una cama trencada, i el fet més greu ha estat una denúncia per una presumpta violació que s'ha resolt amb una ordre d'allunyament.

Això sí, els 8.000 joves britànics que hi han participat han fet soroll i han protagonitzat imatges que han creuat fronteres. La mateixa premsa britànica ha censurat l'actitud dels seus joves. El govern català està preocupat precisament pel ressò que poden tenir aquestes instantànies de disbauxa i alcoholisme. De fet, va advertir Salou que podia perdre el seu distintiu de turisme familiar. Els organitzadors de la Saloufest rebutgen les veus que els titllen de "turistes de borratxera" i ja han dit que l'any que ve hi volen tornar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut