La concentració contra la presumpta violació múltiple de Sabadell ha omplert la plaça de Sant Roc (ACN)
La concentració contra la presumpta violació múltiple de Sabadell ha omplert la plaça de Sant Roc (ACN)
Sabadell

Sabadell condemna de forma massiva la violació múltiple d'una noia

La plaça de Sant Roc s'omple per solidaritzar-se amb la víctima i denunciar l'ús xenòfob de l'agressió, mentre l'Ajuntament anuncia que es personarà en el cas

RedaccióActualitzat

Rebuig massiu a Sabadell de la presumpta violació múltiple d'una noia aquest diumenge al barri de Can Feu. Prop de 4.000 persones han omplert la plaça de Sant Roc, davant de l'Ajuntament, per condemnar els fets, solidaritzar-se amb la víctima i fer una crida a combatre l'ús xenòfob de l'agressió sexual, en referència als que posen el fosc en l'origen dels presumptes assaltants.


Dones amb una pancarta a la concentració a la plaça de Sant Roc (ACN)


Els col·lectius feministes que han convocat la concentració han afirmat que "estem davant un problema social i estructural" i han rebutjat que s'aprofiti el cas per "escopir odi xenòfob i racista". "Contra el masclisme i el feixisme, ni un pas enrere", han proclamat en el manifest que s'ha llegit davant del consistori aquest dilluns al vespre.

 

Vista aèria de la concentració a Sabadell contra l'agressió sexual múltiple a una noia de 18 anys (ACN)

Auxili a la víctima i nau pendent de precintar

Encara no han passat a disposició del jutge els set homes, d'entre 21 i 52 anys, detinguts per la presumpta violació a una noia de 18.

Després de l'agressió, la víctima va poder fugir i demanar auxili a una parella, que la va acompanyar a la comissaria de la Policia Local. Va passar la matinada de diumenge en una nau del barri de Can Feu ocupada per persones sense llar per la qual l'Ajuntament estava pendent d'una resolució judicial per precintar-la.

Segons el consistori, alguns dels detinguts solien dormir-hi. Tot apunta que alguns d'aquests detinguts van agredir la noia i que els altres eren allà i no van fer res per aturar-los.

L'Ajuntament ha ofert suport a la víctima i es presentarà com a acusació popular en el cas.

 

Segons l'observatori Feminicidio.net., des del 2016 fins a l'abril de l'any passat s'han registrat 37 denúncies de violacions en grup a tot l'estat: 5 a Catalunya, 8 al País Valencià o 1 a les Illes. La comunitat amb més casos és Andalusia.

ARXIVAT A:
Agressió sexualViolència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut