Panell d'informació del Prat durant el primer dia de vaga de Ryanair (ACN)
Panell d'informació del Prat durant el primer dia de vaga de Ryanair (ACN)
Barcelona

Poques incidències en la primera jornada de vaga dels tripulants de cabina de Ryanair

S'han cancel·lat una trentena de vols a tot Espanya, entre els quals n'hi ha un de Girona a Pisa, mitja hora abans d'embarcar

RedaccióActualitzat

La cancel·lació d'un vol -a l'aeroport Girona-Costa Brava- només mitja hora abans de l'embarcament ha estat la incidència més destacada de la vaga dels tripulants de cabina de la companyia aèria Ryanair.

Els passatgers que havien d'anar a Pisa han vist com el vol era cancel·lat quan ja eren a l'aeroport. El motiu és que els treballadors de Ryanair a Itàlia s'han sumat a la protesta prevista Espanya, Bèlgica i Portugal. 

 

 

Al Prat i a Reus, en canvi, aquesta primera jornada de vaga -que continuarà aquest dijous- s'ha desenvolupat amb molta tranquil·litat. Alguns passatgers no s'havien assabentat de les cancel·lacions prèvies. 
 

 

A tot l'Estat, s'han hagut de cancel·lar una trentena de vols a causa de la vaga. La companyia de baix cost ha demanat disculpes als afectats.

 

 

Treballadors de Ryanair s'han concentrat en diversos aeroports com al Prat o a Palma (a la foto), per explicar les seves reivindicacions. 

 


Les incidències han estat menors perquè s'havien cancel·lat prèviament 600 vols a Espanya, Bèlgica i Portugal, previstos per dimecres i dijous. 

Ryanair assegura que ha reubicat el 90% dels passatgers dels vols suspesos, o bé ha ordenat que se'ls tornin els diners. Els afectats són 100.000 usuaris. 

L'aerolínia de baix cost ha suspès el 24% dels vols previstos a tot Espanya dimecres i dijous.

Els serveis mínims dictats pel Ministeri de Foment per als dos dies de vaga són del 59% dels vols estatals i internacionals i un 100% a les Illes.


Les reivindicacions dels treballadors

Les negociacions per aturar la vaga no han donat fruit. Els sindicats USO i Sitcpla intentaven"fins a l'últim minut" arribar a un acord, però després de més d'onze hores de reunió no ha arribat.

Els dos sindicats han advertit Ryanair de noves mobilitzacions "més aviat que tard" davant la "inacceptable" actitud de la companyia. Tot i que no han detallat un calendari de protestes, des d'USO han advertit que hi ha "moltes maneres creatives" de portar-les a terme.

També es queixen que la companyia ha convocat els treballadors per estar disponibles de guàrdia, malgrat la vaga.

Els treballadors demanen que l'aerolínia irlandesa apliqui en els seus contractes la legislació espanyola i Ryanair manté que està oberta a les demandes dels tripulants de cabina.

Segons els sindicats, el 75% de la plantilla està contractada per empreses de treball temporal i subjectes a la legislació irlandesa. No tenen salari base i cobren només per les hores de vol.

El conseller delegat de Ryanair, Michael O'leary, ha criticat amb duresa les "vagues innecessàries" i ha advertit que perillen tant vols com llocs de treball.

Notícia relacionada: Denuncien Ryanair per coaccions als treballadors per la vaga del 25 i 26 de juliol

 

ARXIVAT A:
MobilitatPrecarietat laboralAeroports
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut