El nen es recupera en un hospital després de ser rescatat de sota la runa

Rescaten un nen de 6 anys que sobreviu dos dies sota la runa del terratrèmol d'Indonèsia

Les tasques de rescat es veuen dificultades per les rèpliques i les pluges torrencials que han causat noves esllavissades de terreny

Azka, un nen de 6 anys, ha estat rescatat després de sobreviure durant més de dos dies sota la runa de casa seva, que va quedar destruïda pel terratrèmol de magnitud 5,6 que va sacsejar dilluns passat Indonèsia i que ja deixa més de 280 morts, entre els quals hi ha prop d'un centenar de criatures.

Els equips d'emergència han qualificat de "miraculós" que el nen hagi sobreviscut. "Ell estava sota estructures de ciment de l'habitatge, que es va mantenir dret parcialment gràcies a un armari. Així que hi havia un espai molt estret perquè l'Azka respirés", va explicar l'oncle del nen, Miftahudin, en un vídeo del rescat difós per emergències i bombers.

A les imatges es pot veure el moment exacte en què prop de quinze membres dels equips de rescat, envoltats per desenes de voluntaris, localitzen Azka i el treuen amb vida i sense ferides aparents de les destrosses del que solia ser la seva habitació.

 


L'oncle del nen ha explicat que, a l'hora que va passar el terratrèmol, "Azka solia dormir a la seva habitació" i ha afegit que tant la mare com l'àvia del nen van morir a l'interior de casa per l'enfonsament.

L'Azka està ingressat en un hospital del districte de Cianjur, epicentre del sisme, i es troba en un estat de debilitat, però respon al tractament, segons han dit aquest dijous els membres del servei d'emergències als mitjans locals.


Creix el nombre de víctimes i desplaçats

El terratrèmol de dilluns ja ha deixat més de 280 morts confirmats segons l'Agència Nacional de Recerca i Rescat d'Indonèsia, que xifra en 2.034 els ferits i en prop de 62.000 el nombre de persones desplaçades.

Segons les autoritats del país, un 37% de les víctimes mortals són criatures, és a dir, prop d'un centenar d'infants, ja que el sisme va impactar a Java Occidental, la província més poblada del país, en ple horari escolar, i va causar estralls en desenes de centres educatius.

Més de mil persones, entre bombers, equips de rescat i voluntaris, treballen per localitzar la quarantena de persones que estan desaparegudes.

Les rèpliques i les pluges dificulten les tasques de rescat per noves esllavissades (Europa Press/Algi Febri Sugita)

Les feines de rescat, que entren en el quart dia després del sisme, es veuen dificultades per les rèpliques i les pluges torrencials, que han causat més esllavissades de terreny. Per això aquest dimecres es van haver de suspendre aquestes tasques.

Amb aquestes condicions, les autoritats reconeixen que les possibilitats de trobar supervivents sota la runa són cada vegada més baixes. El cap de l'Agència Nacional de Recerca i Rescat indonèsia, Henri Alfiandi, confia que totes les víctimes puguin ser trobades aviat, i assegura que ells seguiran treballant de manera "incansable".

ARXIVAT A:
ÀsiaPobresaMeteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut