L'epicentre ha estat deu quilòmetres al sud de la ciutat de Cianjur, a Java Occidental (Antara Foto/Yulius Satria/Reuters)

Més de 280 morts, la majoria nens, per un terratrèmol de magnitud 5,6 a Indonèsia

Prop de 14.000 persones han estat evacuades de la zona afectada on la majoria dels habitatges han quedat destruïts o tenen danys 

Redacció / AgènciesActualitzat

El balanç de víctimes mortals del terratrèmol d'aquest dilluns a Indonèsia puja a 284 persones, moltes de les quals són escolars. El terratrèmol de magnitud 5,6 a l'escala de Richter va sacsejar l'illa de Java, sobretot la ciutat de Cianjur, on hi ha centenars de ferits i encara es recuperen cossos d'entre les runes, segons l'Agència Nacional de Gestió de Desastres (BNPB).

Henri Alfiandi, cap de l'Agència Nacional de Cerca i Rescat ha dit que "el repte està a que la zona afectada està molt estesa... A més, les carreteres d'aquests pobles estan malmeses", i ha afegit.

El governador de Java Occidental, Ridwan Kamil, ha detallat que la majoria de les víctimes mortals són menors. Així mateix, els ferits s'acosten al miler, 951, segons les últimes dades. I els desplaçats són més de 13.700 evacuats, que han estat distribuïts en 14 centres d'acolliment.

Segons Kamil, el tremolor ha passat en un moment del dia en què les escoles estaven obertes, cosa que explica que la majoria de les víctimes mortals siguin menors:

"Fins aquesta nit encara estarem treballant per detallar-ne el percentatge, però tots els informes sobre el terreny diuen que la majoria són nens."

Més de 2.300 habitatges presenten danys d'entre el 60% i la totalitat de la infraestructura. També se sap que hi ha almenys tres carreteres que han quedat tallades, segons recull la cadena de televisió indonèsia Kompas.

El sisme s'ha produït a les 13.21 (hora local), amb l'epicentre deu quilòmetres al sud de la ciutat de Cianjur, segons l'Agència Nacional Meteorològica, Geofísica i Climatològica d'Indonèsia (BMKG).

Les autoritats treballen per resoldre un tall del servei elèctric que afecta més de 365.000 persones a Cianjur, a Java Occidental. Ho ha explicat l'alcalde de la ciutat, Herman Suherman:

"Estem treballant per restaurar l'electricitat a Cianjur. Un cop hem comprovat que no hi havia rèpliques, els oficials s'han traslladat sobre el terreny per normalitzar les condicions de la xarxa elèctrica."

Segons les informacions recollides per aquesta cadena de televisió, la gran quantitat de ferits ha provocat que a alguns dels pacients se'ls hagi d'atendre a l'aparcament de l'hospital de Cianjur, perquè no hi ha prou llits.

La gent rebent atenció mèdica després del terratrèmol que ha assolat la principal illa indonèsia de Java (Algi Febri Sugita/Europa Press)

L'Agència Nacional de Gestió de Desastres (BNPB) ha assenyalat que el terratrèmol també ha sacsejat la capital, sense que consti que hi hagi hagut danys greus.

"Mantinguin la calma, no entrin en pànic i evacuïn a través de les rutes designades", ha recomanat l'BNPB, que també ha indicat que no hi ha risc de tsunami.

 

ARXIVAT A:
PobresaMeteorologia
Anar al contingut