Rescat en helicòpter d'alguns clients del càmping Alfacs
Rescat en helicòpter d'alguns clients del càmping Alfacs
Alcanar

Rescat al càmping Alfacs d'Alcanar, on l'aiguat s'endú rulots i destrossa bungalous

Una setantena de clients del càmping s'han confinat a la zona de restauració, que no s'ha vist afectada pel temporal

Actualitzat

Un dels llocs més afectats pels aiguats d'aquest dimecres al Montsià és el càmping Alfacs, a Alcanar, on un helicòpter de Salvament Marítim ha rescatat diverses persones que hi havien quedat atrapades.

Els Bombers i la Policia Marítima han participat en el desallotjament del càmping:


L'aigua ha causat desperfectes a una dotzena de bungalous del càmping i unes 70 persones s'han confinat a les instal·lacions de restauració, que no s'han vist afectades per l'aigua.

Un torrent d'aigua s'ha endut el mur que delimita el càmping de l'antiga N-340 i ha arrossegat tot el que ha trobat al seu pas. Així ho explicava un veí de la zona, Sergi Llussà, a Catalunya Ràdio:

"Davant del càmping ara és un llac. Ho ha arrasat tot: per allí s'ha inundat part del càmping; l'altre carrer, per on baixava sense control l'aigua, ha arrasat tot el mur de davant de la carretera del càmping i s'ha endut caravanes, rulots, tendes de campaya, cotxes... S'ha endut tot el que s'ha trobat i ha caigut tot al barranc del mar. Ha estat un caos."

La intensitat de les pluges ha fet que s'acumulessin fins a 228 litres per metre quadrat a Alcanar. L'aigua ha arrossegat coses a la carretera i ha obligat diverses persones a sortir corrents. "Hi ha gent que va en calçotets o en banyador perquè és l'únic que portava quan ha sortit de casa", ha explicat Llussà.

Diversos usuaris han penjat a la xarxa imatges dels aiguats al càmping:

 

 


Protecció Civil demana evitar desplaçaments perquè l'episodi de pluges encara no ha acabat. A l'interior dels habitatges, es recomana mantenir-se a les plantes superiors i no baixar als pàrquings ni als soterranis.

Fins a les tres de la tarda, els Bombers han rebut 358 avisos relacionats amb l'episodi meteorològic, 258 dels quals a Alcanar. A petició de l'Ajuntament, la Creu Roja ha acollit una vintena de persones al pavelló municipal, que té una capacitat per a 50 persones.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut