Barcelona reobre les escoles bressol municipals amb més de 1.500 alumnes

Les escoles bressol de Barcelona, 101 en total, han obert una setmana després de fer-ho els centres concertats i privats

RedaccióActualitzat

Les 101 escoles bressol municipals de Barcelona han reobert aquest dilluns amb 1.535 infants, 620 educadors i 520 professionals de suport. L'obertira dels centres educatius dels més petits s'ha fet amb un màxim de 5 alumnes per aula.

L'Ajuntament de Barcelona preveu que al llarg de la setmana s'incorporaran més nens i nenes. Hi ha un total de 365 places lliures per arribar a les 1.900 places disponibles amb aquesta ràtio.

Quan s'entri a la fase 3, que podria ser aquest dijous si Sanitat autoriza la petició de la Generalitat, se'n podran incorporar més, fins a 10 infants per aula. L'Ajuntament ha explicat que, un cop estiguin ateses totes les famílies que no poden teletreballar, tindran prioritat els fills i filles de famílies en situació més vulnerable o monoparentals.

El consistori vincula l'obertura a la flexibilització de la distància física entre els infants de fins a 6 anys. És per això que no van obrir dilluns de la setmana passada, coincidint amb l'entrada a fase 2, per així esperar a la modificació el pla d'obertura de centres educatius per part del Departament d'Educació que flexibilitzés les mesures sanitàries.


Una flexibilització necessària

El Pla territorial de Protecció Civil de Catalunya (ProCiCat) va aprovar el 7 de juny aquesta modificació. L'Ajuntament de Barcelona ha reobert les escoles bressol municipals com a servei essencial i davant la necessitat social d'aquest servei públic.

La comissionada d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona, Maria Truñó, ha destacat que per prestar el servei necessitaven un reconeixement per part de Procicat de la singularitat de l'educació infantil de primer cicle, l'etapa dels 0-3 anys. Consideren que l'eina de treball és la proximitat, la relació afectuosa:

"Ens feia falta sí o sí comptar amb la màxima tranquil·litat en les maneres de treballar i traslladar serenor per part dels equips educatius als infants."

Les condicions de reobertura

El servei educatiu de les escoles bressol es reprèn fins al 15 de juliol. L'horari dels centres serà de 09.00 a 15.00 de dilluns a divendres i hi haurà servei d'acollida de 08.00 a 09.00 hores. També hi haurà servei de menjador per a esmorzar i per a dinar.

Les escoles tenen un pla de restabliment amb les mesures organitzatives i elements i pràctiques de protecció individual i col·lectiva.

Els espais i les activitats s'organitzen seguint totes les mesures higièniques i sanitàries recomanades: sectorització dels espais comuns i el pati, itineraris interns i recorreguts d'entrada i sortida al centre o entrada esglaonada dels infants, i grups de 5 infants entre d'altres.


Casals d'estiu a les escoles bressol

Després del final de curs, el 15 de juliol, la gran majoria d'escoles bressol ofereixen casals durant la segona quinzena de juliol, coneguts com a 'bressol d'estiu' que neix de la campanya Vacances d'Estiu.

El servei està organitzat per les associacions de famílies i l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona.

Algunes escoles estan treballant per allargar els casals durant l'agost per les necessitats majors de conciliació familiar i laboral derivades de la Covid-19.

ARXIVAT A:
DesescaladaCoronavirus Educació
Anar al contingut