Una mestra pren la temperatura a una nena en una llar d'infants (EFE/Marcial Guillén)
Una mestra pren la temperatura a una nena en una llar d'infants (EFE/Marcial Guillén)

Canvis a l'escola bressol: grups de 10, menjador i sense distància de seguretat si cal

Educació reconeix la dificultat de mantenir el distanciament i els professionals podran tocar o agafar un infant si ho necessiten  

RedaccióActualitzat

Nou canvi en les mesures contra el coronavirus a l'Educació. Coincidint amb l'obertura generalitzada de les escoles a tot el país amb el pas a la fase 2 de les regions sanitàries de Lleida i Barcelona, el Departament d'Educació ha modificat els plans d'obertura de les aules d'infantil, que afecten els grups de 0 a 6 anys.

El principal canvi respecte a la normativa aprovada el 20 de maig permetrà a les escoles bressol tenir 10 alumnes per mestre en la fase 3, en lloc dels 5 actuals.

En fase 2, el canvi es notarà al menjador. Les llars d'infants podran oferir el servei de menjador si la titularitat considera que "pot garantir el compliment de les mesures sanitàries establertes". Una d'aquestes és una separació mínima d'un metre entre infants.

Permès agafar els infants

El nou document aprovat pel Procicat afegeix un matís important sobre el distanciament físic i el fet de compartir materials. El Departament d'Educació reconeix la dificultat de mantenir el distanciament durant tota la jornada i apunta que cal mantenir les distàncies físiques "en la mesura del que sigui possible". D'aquí es desprèn que els professionals podran tocar o agafar un infant si ho necessita.

Aquest canvi afecta tot el cicle d'educació infantil, de zero a sis anys. És a dir, també a les aules de P3 a P5.

 

Reobertura de la llar d'infants Els Minairons de la Seu d'Urgell
Reobertura de la llar d'infants Els Minairons de la Seu d'Urgell (Ajuntament de la Seu d'Urgell)


Com funcionarà el menjador?

En el cas del menjador, el text estableix que en taules grans s'haurà de deixar una cadira de separació entre infants de manera que cada nen no tingui cap altre infant al davant ni als costats. Afegeix que per raons d'espai, "pot ésser convenient fer els àpats per torns". A més, apunta que caldrà netejar i desinfectar les taules després de cada àpat i l'espai de menjador un mínim d'un cop al dia.

El document també recull que serà "altament recomanable" tenir el calendari vacunal al dia però "es donarà per bona" la documentació presentada quan es va fer la matrícula.

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus Desescalada
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut