Reoberta la investigació de l'operació policial a la seu de la CUP el 20-S
Barcelona

Reoberta la investigació de l'operació policial a la seu de la CUP el 20S

L'Audiència de Barcelona demana més proves per si l'actuació policial va ser desproporcionada

Actualitzat

L'Audiència de Barcelona ha reobert el cas del desplegament de la Policia Nacional a la seu de la CUP a Barcelona coincidint amb els fets del 20 de setembre del 2017.

La jutge havia tancat la investigació, però, ara, tres magistrats li demanen que identifiqui i imputi l'agent de la policia que va impedir l'entrada dels militants a la seu entre les dues del migdia i les vuit del vespre.

Aquesta és la resposta que l'Audiència ha donat a la CUP pel seu recurs contra la magistrada que va tancar el cas, sense haver fet, al seu parer, totes les proves necessàries per veure si l'actuació policial va ser desproporcionada.
 

 

 

Un desplegament sense ordre judicial

El 20 de setembre del 2017, desenes d'agents de la Policia Nacional es van presentar a la seu de la CUP, al carrer Casp de Barcelona, i la van envoltar. Molts dels agents anaven de paisà i amb les cares cobertes per passamuntanyes. Els policies van confiscar cartells i material de propaganda del referèndum de l'1-O.

Els agents s'haurien endut diverses caixes amb el material de l'1-O que hi havia en dos vehicles que eren a les portes de la seu central de la formació independentista a Barcelona. S'hi van presentar cap a quarts de dues del migdia. Els cupaires, que els van barrar el pas, van denunciar que els agents no tenien ordre judicial. Membres del partit i simpatitzants van fer una resistència pacífica fins que la policia va decidir marxar.

ARXIVAT A:
CUPProcés català20S
Anar al contingut