Unes 300 persones han reclamat que no es tanquin línies de P3
Unes 300 persones han reclamat que no es tanquin línies de P3
Barcelona

Reclamen que la disminució de la natalitat no sigui excusa per tancar línies de P3

Unes 300 persones s'han concentrat a la plaça Sant Jaume contra el tancament de línies de P3 previst i han donat com a alternativa que es redueixi el nombre d'alumnes per aula

RedaccióActualitzat

Concentració aquest diumenge contra el tancament de línies de P3 a diferents punts del territori a causa de la davallada demogràfica.

Unes 300 persones s'han concentrat a la plaça Sant Jaume. Hi havia representants dels docents, estudiants i pares i mares, que reclamen que s'opti per reduir el nombre d'alumnes per aula i que s'esperi a tancar el període de preinscripció abans de prendre decisions.

Ramon Font, portaveu USTEC-STES, el sindicat majoritari de mestres, creu que hi ha un infrafinançament de l'educació pública:

"La Llei d'Educació de Catalunya demana que s'inverteixi un 6% del PIB en educació, i actualment s'està invertint només un 2,05 del PIB. Si tripliquéssim la inversió en educació segurament no tancaríem línies i l'oportunitat de la caiguda demogràfica per millorar la qualitat de l'educació."

El president de la FAPAC, Àlex Castillo, lamenta que es tanquin línies abans de la preinscripció:

"Que hi hagi preinscripció i al setembre ja veurem si hi ha prou alumnat o no i, en tot cas, un cop veiem on està l'alumnat ja decidirem què fer. I una de les alternatives que nosaltres donem és: aprofitem aquest període de davallada de natalitat per abaixar les ràtios i millorar la qualitat educativa"

Una altra de les reivindicacions és que s'atengui bé l'augment d'estudiants de Secundària que es preveu per als pròxims anys.

 

 

Anar al contingut