Recerca i captura per a dos dels condemnats per violar en grup una menor a Manresa
Manifestació, el 5 de novembre, contra la sentència per la violació múltiple d'una menor el 2016 (ACN/Laura Busquets)

Recerca i captura per a dos dels condemnats per violar en grup una menor a Manresa

Per segona vegada no s'han presentat davant del jutge, que els citava per decidir si ingressaven en presó preventiva

RedaccióActualitzat

Dos dels condemnats citats al jutjat aquest matí per la violació en grup d'una menor a Manresa l'any 2016 no s'hi han presentat, després que la setmana passada tampoc hi van anar. L'Audiència de Barcelona ha dictat una ordre de recerca i captura contra tots dos, com havia demanat la Fiscalia.

Estaven convocats a una vista per decidir si ingressaven en presó preventiva. La sentència encara no és ferma, però el ministeri fiscal va demanar l'empresonament immediat de tots cinc condemnats per aquest cas.

Aquest dimarts sí que s'ha presentat l'únic dels condemnats per la violació en grup que la setmana passada no va ser citat. El seu advocat ha rebutjat l'empresonament preventiu en argumentar que el seu client ha complert la mesura cautelar de presentar-se setmanalment a un jutjat, i ha descartat el risc de fugida perquè té arrelament a Espanya, perquè viu a la província de Barcelona amb la seva família i té feina.

La setmana passada ja van comparèixer dos condemnats més, i l'Audiència encara no ha decidit si els envia a presó preventivament.

Els cinc joves majors d'edat van ser condemnats a penes d'entre 10 i 12 anys per la violació múltiple a una noia de 14 anys a Manresa. Els va condemnar per un delicte d'abús sexual, tot i que la Fiscalia va demanar al final del judici acusar-los per agressió sexual.

Fa tot just una setmana, dues persones van ser detingudes per una altra violació a la capital del Bages. Els fets haurien passat el 17 de novembre. Una noia menor d'edat va denunciar que dos homes havien abusat d'ella a l'interior d'un vehicle. A tots dos els acusen d'un delicte d'abús sexual.

L'educació sexual i afectiva, en els currículums escolars

El degoteig de casos ha generat alarma a Manresa. És per això que els grups municipals del consistori, les administracions, diverses associacions i col·lectius feministes i representants de Mossos i policia local han fet un front comú per combatre les agressions sexuals a la ciutat.

Una trentena de persones ha participat aquest dilluns en la taula per abordar les violències sexuals.

L'alcalde, Valentí Junyent, com a portaveu de la reunió, ha expressat la necessitat de "no estigmatitzar col·lectius, persones o barris de la ciutat" i ha fet una crida a tothom per actuar "amb el màxim rigor i responsabilitat davant una agressió sexual".

A més, des de la taula també s'ha destacat l'educació com un dels elements clau per lluitar contra les agressions i s'ha recordat que el curs 2021-22 totes les escoles públiques i concertades de Manresa inclouran l'educació sexual i afectiva en els currículums escolars.
         

 

ARXIVAT A:
Agressió sexual
Anar al contingut