Barcelona

Rebaixa en el preu de les trucades de mòbil quan viatgem a un altre país de la UE

La rebaixa de les tarifes del "roaming" és el pas previ a la desaparició total del sobrecost el juny del 2017

RedaccióActualitzat

A partir d'aquest dissabte, és més barat trucar, enviar missatges i connectar-se a internet a través del mòbil quan viatgem dins la Unió Europea. Només s'aplicarà un petit recàrrec sobre la tarifa que cada client tingui contractada.

L'abaratiment de les tarifes és el pas previ a la desaparició definitiva a Europa de l'anomenat "roaming", la cobertura mòbil en un altre país.

Fins ara, quan algú utilitzava el telèfon en un altre país de la Unió Europea, li cobraven costos addicionals pel fet de trucar, enviar missatges o fer servir internet.

Ara, quan es fa una trucada des d'un altre país, el sobrecost serà de 5 cèntims per minut, 2 cèntims pels missatges de correu i 5 cèntims per cada mega d'ús d'internet mòbil.

Les operadores i la Unió Europea encara treballen per tancar els serrells per al final definitiu del "roaming", que haurien d'estar enllestits a finals d'any. El mes d'octubre passat, el Parlament Europeu va aprovar un calendari per arribar a la prohibició total dels costos suplementaris per utilitzar el mòbil a l'estranger dins la Unió Europea el juny del 2017.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut