Ciclisme

Rasmussen dóna un cop d'efecte en guanyar la setzena etapa per coronar-se campió del Tour a París

Michael Rasmussen ha guanyat l'etapa reina del Tour i pràcticament ha deixat sentenciada la prova en augmentar amb 3 minuts i 10 segons l'avantatge sobre Alberto Contador, segon a la general. Si no hi ha sorpreses, el danès es coronarà diumenge campió a París. Aquest dimecres també s'ha sabut que a part de Vinokurov s'ha detectat un altre positiu per dopatge. Es tracta de l'italià Cristian Moreni, de l'equip Cofidis, que va donar positiu per testosterona en el control fet en l'onzena etapa.

Actualitzat

Precisament l'home a qui el Tour va convidar dimarts a abandonar la prova per actitud poc ètica, és a dir, Michael Rasmussen, aquest dimecres ha estat el més fort. Alberto Contador l'ha atacat tant com ha pogut en l'última ascensió del dia, però el danès no s'ha deixat sorprendre. Rasmussen no vol que li passi com fa 2 anys, quan va caure en l'última contrarellotge i es va quedar sense podi.

En la setzena etapa, Michael Rasmussen ha donat un nou cop d'efecte en el Tour de França i es consolida al capdavant de la classificació general, ara amb 3 minuts i 10 segons d'avantatge sobre Alberto Contador, segon classificat. El danès de l'equip Rabobank ha estat el vencedor de la setzena etapa del Tour. Era l'etapa reina, i l'última de muntanya, i, després de neutralitzar diverses escapades, Rasmussen ha estat el més fort en els últims metres d'ascensió al coll de l'Aubisque. Ha atacat i ha deixat enrere el nord-americà Leipheimer i el madrileny Alberto Contador, que ha entrat tercer, a 35 segons. El danès ho té tot de cara per mantenir el mallot groc, ja que només queden quatre etapes planes fins a l'arribada diumenge als Camps Elisis de París.

El positiu de Moreni

Després del positiu de Vinokurov, aquest dimecres s'ha sabut que l'italià Cristian Moreni, de l'equip Cofidis, va donar positiu per testosterona en el control fet en l'onzena etapa. Tot i l'ombra permanent del dopatge, el Tour continua endavant, i la victòria en la setzena etapa ha estat per al líder, Michael Rasmussen, que en l'última ascensió al coll de l'Aubisque ha tret 35 segons a Alberto Contador, tercer. La distància entre ells dos a la general és de 3 minuts i 10 segons a favor del corredor danès.

El positiu de Moreni s'ha descobert gràcies a un mètode de detecció que permet diferenciar en l'orina d'un ciclista la testosterona exògena, injectada o consumida, de la produïda pel mateix ciclista. Moreni, de 34 anys, ocupava el lloc 58 en la general, abans de l'etapa d'aquest dimecres.

Amb l'anunci del positiu de Moreni, l'equip Cofidis s'ha retirat del Tour seguint els passos de l'Astana, que també va renunciar a la ronda francesa, just després de conèixer que Vinokurov s'havia dopat. De fet, Cofidis ha estat una de les formacions que més ha militat en favor de l'enduriment de les sancions contra els ciclistes que han donat positiu. Els seus dirigents han promogut el manifest pel ciclisme net, que es va firmar dimarts amb tots els equips francesos més el Gerolsteiner alemany.

Esclaten dues bombes

En el Tour s'ha patit un ensurt. A la zona de Belagua, a Navarra, han esclatat dos petits artefactes casolans poc després de passar-hi la caravana publicitària i abans del pas dels ciclistes. Una trucada en nom d'ETA ha advertit de la seva col·locació a diversos punts del recorregut al seu pas per terres espanyoles. Ni espectadors ni ciclistes han pres mal. El Ministeri de l'Interior ha confirmat que s'han registrat dues explosions prop de la carretera nacional que han fet caure pedres al paviment.

 


 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut